Til sprangridnings - EM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Feb 2021

Fra arkivet - Dag Ove Kingsrød, Sarpsborg og Omegn Rideklubb er for andre året på rad tatt ut til Europamesterskapet i sprangridning for Young Riders. Han kom ifjor omtrent midt på resultatlisten, men håper han i år skal kunne hevde seg bedre.

20-åringen bor for tiden i Mysen sammen med sine foreldre, men er opprinnelig utflyttet sarping. Han har derfor fra sine yngre dager på hesteryggen beholdt sitt medlemskap i SORK. Dag Ove Kingsrød har alltid hatt interessen for hester og begynte å konkurrere i sprangridning allerede i 9-10 årsalderen. Hesten han skal ha med seg til EM i Ålborg har han imidlertid bare ridd i halvannet år. Navnet er Southern Cross, og den er av irsk type.

Av meritter så kan det nevnes at han tok sølv i NM for unge ryttere ifjor. For to uker siden var han med i nordisk mesterskap, hvor det norske laget kom på tredjeplass og han selv endte på 6. plass i den individuelle konkurransen. Han vant også det forrige uttagningsstevnet til EM, som forøvrig ble avviklet i Skien.

Norges Rytterforbund har også tatt ut ekvipasjen Espen Fjeld fra Moss og hesten Rumba til mesterskapet som arrangeres i tidsrommet 19-22. juli.

Foto og tekst: Trond Sæterøy