STATUTTER KLUBBMESTERSKAP DRESSUR FOR

SARPBORG OG OMEGN RIDEKLUBB

 • Klubbmesterskapet skal gå på et klubb-, utvidet klubb- eller D-stevne i løpet av året, og klassene som inngår i den enkelte klubbmesterskap skal dømmes av samme dommer. 
 • Vi kårer to klubbmestere i dressur. En for de som rir LC og LB og en for de som rir LA, MC og MB. Stevnekomiteen velger hvilke programmer som settes opp på hver nivå. 
 • Ekvipasjen som stiller til start skal ikke ha ridd til 60% eller mer to eller flere ganger på klassenivået over. Høyeste klassenivå som tilbys i klubbmesterskapet er alltid åpent. Det er ikke krav til å ha ridd klassenivået du starter klubbmesterskap på, før start.
 • Klubbmesterne kåres på tvers av nivå. Prosentpoeng i mesterskapet regnes ut etter følgende poengskala:
  1. LC: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,00 = klubbmesterskapspoeng
  2. LB: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,03 = klubbmesterskapspoeng

Det kåres en klubbmester på tvers av LC/LB

 1. LA: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,00 = klubbmesterskapspoeng
 2. MC: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,02 = klubbmesterskapspoeng
 3. MB: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,04 = klubbmesterskapspoeng

Det kåres en klubbmester på tvers av LA/MC/MB 

Hvis færre en 3 startende i et av mesterskapene, vil man kunne slå sammen slik at det kåres en klubbmester på tvers av alle klassene. Koeffisienten vil da være: LCx1, LBx1,02, LAx1,04, MCx1,06 og MB x1,08.

 • Ved fire eller flere startende ekvipasjer deles det ut gull til ekvipasjen med høyest klubbmesterskapspoeng, sølv til den med nest høyest klubbmesterskapspoeng og bronse til den med tredje høyest klubbmesterskapspoeng. Ved like plassering vil ekvipasjen med høyest sum av allment inntrykk gå foran, Ved fremdeles likeplassering, vil ekvipasjen som rir høyest nivå gå foran. Ved fremdeles lik plassering, vil ekvipasjene være likeplasserte. Ved tre startende ekvipasjer i mesterskapet deles det kun ut gull og sølv. Det må være minst tre ekvipasjer til start for å avholde et mesterskap. Ved flere enn 12 startende, vil vanlige regler for premiering med rosetter gjelde fra og med 4. plassen. Det er også individuell premiering for hvert klassenivå hvis det er minimum 3 startende.
 • Klubbmesterne skal hedres med medaljer og sløyfer. Det er også anledning til å gi ærespremie. 

 

 • Startavgift: Deltakelse i klubbmesterskapet koster kr 100 i tillegg til startavgift i klassen.
 • Hver hest kan kun delta en gang, og hver rytter kan kun delta med en hest. Hvis klubbmesterskapet arrangeres i en anledning hvor det er mulig å starte flere programmer, skal alltid klubbmesterklasse være meldt før start.
 • Alle klubbens medlemmer kan stille til start i klubbmesterskapet, uansett hvilken klubb de utad representerer. 
 • Merk at en rytter kan starte internt klubbmesterskap i samme år i alle klubber han/ hun er medlem av, uansett gren. I henhold til KR I, tillegg 3.8. 
 • En rytter kan imidlertid kun starte ett klubbmesterskap samme år i samme gren innen samme klubb. I henhold til KR I, tillegg 3.8. 

 

Styret har fullmakt til å gjøre endringer i statuttene ved behov. Statuttene kan endres før invitasjon offentligjøres for årets klubbmesterskap.

Sist oppdatert 23.09.2020


Levert av IdrettenOnline