Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Regler ved bruk av ridehus og utebaner

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 9. Apr 2021

Ridehuset og utebanene er en treningsarena for hestesport. Vi ber om at alle respekterer følgende regler:

 • Alt hindermateriell og annet ustyr skal ryddes tilbake etter bruk.
 • Fjern møkk etter hesten din så fort som mulig så det ikke tråkkes ned i underlaget.
 • Hvis trillebåren er full av møkk, setter vi pris på om denne tømmes. 
 • Husk å fjerne møkk fra parkeringsplass og fra veien mellom parkeringsplass og ridebane.
 • Flis fra hestehenger skal fjernes så godt det lar seg gjøre.
 •  Speil og vindu i ridehuset skal ikke berøres av hest eller rytter.
 • Slukk lyset og lukk porten når du forlater ridehuset.


Hvis du oppdager at noe er ødelagt eller har vært så uheldig å ødelegge noe, må du snarest mulig gi beskjed til Sonja Halvorsen på mobil 984 33 818 eller mail sonhalv@hotmail.com.


0 Kommentar

Saksdokumenter til årsmøtet 2021

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Mar 2021

Velkommen til årsmøtet på Teams tirsdag 30. mars klokken 1900.  Siden årsmøtet i år avholdes digitalt, må det sendes påmelding til sork.info@gmail.com eller sms til 934 03 257 senest søndag 28. mars.

Saksliste årsmøte 2021.pdfÅrsmelding SORK 2020.pdfInnkomne saker til årsmøte 2021.pdfResultatrapport med budsjett 2020.pdfBalanserapport 2020.pdfForslag til budsjett 2021.pdf


0 Kommentar

Boomerang nr. 2 1980 - "Vår stall"

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 19. Mar 2021

SORK har dessverre ikke noe felles samlingssted. Hestene "våre" er på forskjellige staller rundt i distriktet. Vi har tatt en tur å snakket med Grålum jenta Hanne Hansen og hennes kamerat Femmen. Han er en 7 års mørkebrun vallak. Hans far er kaldblodstraver`n Virmar og mor Blondine. Femmen er det vi kan kalle en meget allsidig hest. Vi møter han både på sprangstevner og travløp. Hjemme kjører han gjerne et lass møkk til potetjordet også. Det er vel sjelden, men moro at noen hester brukes i et varierende arbeid. 

Vi har vært i stallen der Femmen bor, og stilt Hanne noen få spørsmål. Stallen ligger på Bjørnland, ikke langt fra Trøsken.

Hvor lenge har du hatt Femmen og hvor kommer han fra?

 • Vår familie har eid han i 2 år og vi kjøpte han av Svein Femmen på Opstad, der er han også født

Du bor på Grålum som ligger en lang bit fra stallen. Hvordan kommer du deg daglig til stallen?   

 • Det hender jeg både sykler og tar bussen. Får stor hjelp av mine foreldre med hesten, og de kjører ofte også.

Kan du fortelle litt om Femmen? 

 • Han er veldig snill både ute og på stallen. Litt lat, men ellers er han fin. Veldig glad i mat. Bortsett fra havre og høy, tar han meget gjerne kålrabi, appelsiner, is osv. Liker så å si alt som kan spises.

Vi har forstått at du og Femmen liker både trenign og kjøring, hvordan trener dere? 

 • Vi kjører mye, men rir også ofte. Slik blir det et avvekslende arbeid. Når det er fri, slippes han ut i en luftegård. 

Rideterreng og treningsmuligheter er ofte et problem på mange staller. Hvordan er dette hos dere? 

 • Det er mange gårds/sandveier, men ikke så fint skogsterreng. I skogen er det mye fjell og stein. 

Nå står vårsesongen med stevner foran oss. Har dere tenkt å starte noe? 

 • Kan ikke si noe sikkert ennå, men med det første skal vi prøve oss i Fredrikstad 4. mai. 


Til slutt vil jeg gjerne ønske Hanne og Femmen lykke til med videre trening og stell. 


N.K. & T.R.
0 Kommentar

Boomerang nr. 2 1980 - "Ponny spalten"

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 19. Mar 2021

Nå begynner det virkelig å skje saker og ting innen ponny-sporten i SORK. Bare tre av klubbens ponnyer stilte til start, men alle tre ekvipasjene viste med innbitt energi at de ikke sto tilbake for sine konkurrenter. Konkurrentene kom fra andre klubber i Østfold rytterkrets, Vestfold, Oppland og Hedmark. Det ble en spennende dag med hjertebank og klamme hender for nervøse foreldre. De unge rytterne så ut til å ta situasjonen med den største ro, selv om spenningen var på topp.

Under kategori 3 og 2 (stangmål 107-137 cm) startet Welsh Mountainhingsten Newton med Christina Kingsrød (7 år) i salen. Det gikk unna så sandspruten sto, ja det gikk til og med så fort at ekvipasjen måtte ta en ekstra volte rundt muren for å samle seg til spranget som gikk fint. Newton og Christina kom vel i mål med 7 feilpoeng og mange lovord for sin fine innsats. 

Så ble hindrene høynet for kategori 1 ponnyene (stangmål 137-148 cm). Her deltok for SORK Hilde Martinsen på Little Duster og Dag Ove Kingsrød på Dennis. Av de to var Hilde og Little Duster først ute og det gikk supert. Hilde kom feilfritt i mål og var dermed klar for omhopping. Dette var litt av en utfordring for Dag Ove og Dennis som virkelig viste hva de var gode for. Det ble feilfritt og første omgangs beste tid. Omhoppingen ble riktig spennende. Det var 12 feilfrie ekvipasjer fra første omgang, så enda var ingenting avgjort. 9 av disse klarte omhoppingen feilfritt, dermed var tiden det avgjørende. Hilde og Little Duster raste gjennom omridningsbanen og kom feilfritt i mål med dagens nestebeste tid. Sistemann ut i omhoppingen ble Dag Ove og Dennis. Et lite fille riv på første hinder, gjorde at han ikke ville bli blant de første, men ekvipasjen gjennomførte banen på supertid, like etter vinnerekvipasjen som ble Trine Tørrisen på ponnyen Jazzie fra AKR.

SORK hadde mer å hente. Banen ble bygget opp igjen til LB og 21 kampglade ekvipasjer var klar til ny dyst. Først ute av våre var igjen Hilde og Little Duster. Også denne gangen gjennomførte ekvipasjen en flott parcour og var klar for omhopping. Det gikk dessverre ikke så bra for Dag Ove og Dennis. Dennis var tydeligvis så glad for å se et hinder igjen at han begynte å hoppe før startsignalet var gitt. Hilde og Little Duster derimot hadde sin store dag. Mange lurte på denne ekvipasjen som kom fra det store intet og stakk avgårde med ikke bare 2. premie i LC, men også med 1. premie i LB.

Gratulerer Little Duster og Hilde Martinsen. Dere gjorde en kjempeinnsats.


S.W.K.


0 Kommentar

Innkallelse til årsmøte i Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Mar 2021

Årsmøtet avholdes tirsdag 30. mars 2021 kl. 19.00 på Teams. 

Påmelding med mailadresse til: sork.info@gmail.com  eller sms til 934 03 257 senest søndag 28. mars. De som er påmeldt innen fristen får tilsendt link til årsmøtet mandag 29. mars.


Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet sendes til sork.info@gmail.com minst to uker før møtet. Saksliste og dokumenter publiseres på hjemmesiden en uke før møtet.

 

Velkommen til årsmøtet!

 

Vennlig hilsen

Styret


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline