Sølvi og Pryd starter Comeback cup på AEG

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 15. Nov 2017


Etter kvalifiseringsrundene nå i høst har vi gleden av å presentere at Sølvi Lien og Pryd Skovå er en av de to ekvipasjene som skal representere Østfold i Comeback cupen som går på AEG i februar 2018.

Comeback cup er en cup for de over 40 år, som ikke har startet høyere enn LA i dressur de 10 siste årene. Kvalifiseringsrundene og innledende runde på AEG går i LC, mens de beste fra innledende runde møtes i finalen i LB.

Vi gratulerer Sølvi med uttaket, og ønsker dem lykke til!

I tillegg til Comeback cup håper vi selvfølgelig på å kunne sende noen ekvipasjer i både sprang og dressur også i Horze Promotion cup.

Kjøper du billetter til AEG, husk å registrere dem på Sarpsborg og omegn rideklubb!

Klubbmesterskap i dressur 10. desember 2017

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 9. Nov 2017

Klubbmesterskap i dressur 2017 arrangeres på Kalnes søndag 10. desember 2017. Fordi stevnet går som rent klubbstevne, vises det ikke i terminlista i HorsePro. Stevneinvitasjon til stevnet finner du derimot her! Meld online om du har anledning til det, ellers vil også påmelding via mail til oppgitt mailadresse i stevneinvitasjonen godkjennes.


Statutter for Klubbmesterskap i dressur 2017
AEG Promotion Cup 2018

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 25. Okt 2017

Arctic Equestrian Games 2018, Promotion Cup

·Horze Cup, CSI-AM, Ponni Cup og Horze dressurcup

Klubben kan få tildelt plasser under AEG ut fra antall billetter som er forhåndskjøpt i perioden mellom 13. oktober 2017 og 21. januar 2018. Det er derfor viktig å huske på at man krysser av for klubben samtidig som billettene kjøpes. For å delta i uttaket må rytteren ha bidratt med minst 16 poeng og ha gjort en innsats med dugnad/klubbarbeid. Rytteren må også representere Sarpsborg og Omegn Rideklubb.

Frist for å melde interesse er 15. januar 2018, til Henriette K. Syversen(Sprang), 979 74 023 / henriette.karlsoen@gmail.com og Maja Farup(Dressur), 402 23 777 / maja.farup@gmail.com.

Styret kommer tilbake med hvor og hvilke klasser som gjelder for uttaket. 


Dersom vi havner mellom 5-10 plass, kan vi sende 2 ryttere til Horze Cup, 1 rytter til Ponni Cup og 1 rytter til Horze dressurcup. Havner 11-20 plass, kan vi sende 1 rytter til Horze Cup, 1 rytter til Ponni Cup og 1 rytter til Horze dressurcup. Havner vi mellom 21-25 plass, kan vi sende 1 rytter til Horze Cup.


Horze Cup

18-20. februar

Søndag 18. februar: 1,10

Mandag 19. februar: 1,15

Tirsdag 20. februar: 1,20

Ekvipasjen må ha gjennomført tilsvarende høyde. Rytter kan ikke ha startet 1,30 med bedre enn 8 feil i 2017, eller ha fylt 21 år før 1/1 det året de skal ri på AEG.


Amateur Tour(CSI-AM) Se egne statutter på hestefrelst.no.


Ponni AEG Cup

23-25. februar

Fredag 23. februar: 0,80/0,90

Lørdag 24. februar: 0,85/0,95

Søndag 25. februar: 0,90/1,00

Ekvipasjen må ha gjennomført tilsvarende høyde, men kan ikke ha ridd MA med bedre enn 12 feil før 01.12.2017.


Horze Dressurcup

20-21.februar

Tirsdag 20. februar LA: 2

Onsdag 21. februar MB: 1

Rytteren må ha ridd MB til over 50% på D-stevne, men kan ikke ha ridd MA til over 60%.


Vi håper så mange som mulig tar turen til AEG, og oppfordrer familie og venner til å gjøre det samme. Husk å registrere poengene på Sarpsborg og Omegn Rideklubb :-)

Leie av ridehuset/utebaner - Anleggsleie for klubbens medlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Okt 2017

SORK disponerer ridehuset og utebanene på Kalnes Videregående skole på hverdager(16.00-22.00) og helger, samt helligdager og skolens ferier. 

Medlemmer og andre som ønsker å leie ridehuset/utebaner på Kalnes skal booke hos Sonja Halvorsen, tlf: 984 33 818, mail: sonhalv@hotmail.com. 

Medlemmer av SORK har tidligere disponert anlegget uten kostnad, men fra 01.10.2017 vil det bli en anleggsleie dersom man fortsatt vil benytte seg av ridehuset/utebaner, som skal dekke vedlikehold av anlegg og utstyr.

ANLEGGSLEIE FOR MEDLEMMER AV SORK:

For 2017 er anleggsleien 50,- pr gang eller 200,- pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner fra 01.10.2017, til og med 31.12.2017.

Gjeldende pris fra 01.01.2018 er 50,- pr gang eller 500,- pr år pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner.

All bruk skal bookes på forhånd.

Leie kan vippses til 14698 eller overføres til kontonummer 8215 02 00675, og skal merkes med leie+navn. 
Sterke prestasjoner under Landsmesterskapet i dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 20. Aug 2017


Flere av klubbens medlemmer stilte til start i årets Landsmesterskap i dressur. Det er med stor stolthet vi kan hedre hele tre av våre medlemmer som medaljevinnere. I LB hest ble det gull til Malin Kjerre med President's Hercules, mens Vilde Marie Hansen med Quirasso fikk bronse. I LA for ponni ble det også gull til Victoria Engøy Lien med Pryd Skovå.

SORK var generelt godt representert, og i tillegg til de overnevnte medaljevinnerne var det flere gode prestasjoner. Gratulerer til dere alle! Se resultatlister for full oppdatering.

» Resultatlister

Øverste bilde:

 • Medaljevinnerne fra LB Hest til venstre: Gull til Malin Kjerre og bronse til Vilde Marie Hansen.
 • Medaljevinnerne fra LA ponni til høyre: Gull til Victoria Engøy Lien.

Nederste bilde:

 • Begge våre gullvinnere til hest!

Takk til Britt Kjerre for flotte bilder!

Uttak Lag-NM i dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 20. Aug 2017

På bakgrunn av innsendt interesse har følgende lag blitt tatt ut til Lag-NM.

Lag-NM ponni:

LA: Victoria Engøy Lien / Pryd Skovå

MC: Madelen Olsen / Schmeer's Hof Simba

Det var dessverre ikke nok interesserte for å sende hestelag i år.

Lag-NM vil i år gå på Tanum helgen 1.-3. september 2017. Vi ønsker ponnilaget vårt masse lykke til!
Ønsker du å ri Lag-NM og/eller KM-lag?

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Aug 2017


Lag-NM er på Tanum 1.-3. september og KM-lag på Tune 9. september (i forbindelse med KM individuelt som går 9.-10. september). Er du interessert i å ri på lag?

Lag-NM

Lag-NM går på Tanum helgen 1.-3. september. Lag-NM går i LA og MC for ponni, og i MB og MA for hest.

For ponni må vi har 2-3 ekvipasjer, hvorav en rir LA (LA:2 og LA:3), en rir MC (FEIs innledende program for ponni og FEIs lagprogram for ponni), og en eventuell 3. ekvipasje rir på valgfritt nivå. For å være kvalifisert til å ri Lag-NM for ponni må man ha ridd tilsvarende nivå som man skal ri på Lag-NM til 58% eller mer minst to ganger på minst L-stevne.

For hest må vi har 3-4 ekvipasjer, hvorav to rir MB (en rir MB:2 og FEIs innledende program for junior, og en rir FEIs lagprogram for junior og en rir FEIs inndividuelle program for junior), en rir MA (Prix St. Georges og FEIs individuelle program for UR), og en eventuell 4. ekvipasje rir valgfritt nivå. For å være kvalifisrert til Lag-NM må man ha ridd på tilsvarende nivå til 62% eller mer minst to ganger på minst L-stevne.

Resultater som er kvalifiserende er resultater som er oppnådd i år, etter i de to foregående kalenderår.

Klubben sponser startavgift ved lagdeltagelse.

Ønsker du å delta, sende en mail til sorkdressur@gmail.com senest 20. august 2017 kl 20:00. I søknaden må det komme frem hvilken hest du ønsker å ri, samt kvalifiserende resultater. I vurderingen vil årets og sesongens ferskeste resultater være høyest prioritert dersom vi står mellom flere deltagere.

Uttaket publiseres snarest etter dette, og klubben er ansvarlig for å melde lag(ene) før påmeldingsfristen.

Ansvarlig for uttak: Maja Farup

KM-lag

KM-lag går på Tune i forbindelse med KM individuelt som er helgen 9.-10. september. Selve lagkonkurransen er kun lørdag 9. september.

I KM-lag består et lag av 3-4 ekvipasjer, hvorav en rir LB (LB:3), en rir LA (LA:3) og en rir MB (MB:1). En eventuell fjerde ekvipasje rir på valgfritt nivå (dårligste resultat på dette nivået strykes). For å være kvalifisert til å ri KM-lag må du ha ridd til 50% eller mer på minst D-stevne på samme nivå som du ønsker å ri KM i. Du kan ikke ha ridd nivået over (for representasjon i LA regnes "nivået over" som MB) til 60% eller mer to ganger, eller en gang 65%.

Resultater som er kvalifiserende er resultater som er oppnådd i år, etter i de to foregående kalenderår.

Hver klubb kan stille med flere lag.

Klubben sponser startavgift ved lagdeltagelse.

Ønsker du å delta, sende en mail til sorkdressur@gmail.com senest 1. september 2017 kl 20:00. I søknaden må det komme frem hvilken hest du ønsker å ri, samt kvalifiserende resultater. I vurderingen vil årets og sesongens ferskeste resultater være høyest prioritert dersom vi står mellom flere deltagere.

Uttaket publiseres snarest etter dette, og klubben er ansvarlig for å melde lag(ene) før påmeldingsfristen. Du melder uansett selv til åpen klasse på det nivået du skal ri, og eventuelt til andre klasser (åpne klasser og/eller KM individuelt).

Ansvarlig for uttak: Anette Talberg

Både KM-lag og Lag-NM?

Det er ingen restriksjoner på at du ikke kan delta på begge deler, dersom du oppfyller kvalifiseringskravene.

Det vises til statutter og KR (KR I og KR IV) for detaljer!


Solid innsats av dressurrytterne under ØM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 4. Jun 2017

Kun små marginer skilte gull og sølv-laget i årets ØM for lag i dressur. Råde og Onsøy rideklubb slo oss på målstreken, men sølv er også veldig bra! I tillegg til medalje for laget, hadde vi også flere gode individuelle resultater. Blant annet fikk Magdalena Sendrowicz / Megabit bronse i ØM LC og Victoria Lien / Pryd Skovå bronse i ØM LA.

ØM-lag - sølv medalje:

LC: Magdalena Sendrowicz / Megabit

LB: Celine Karstensen / Don Priamos

LA: Victora Lien / Pryd Skovå

LA: Sara Lyngfoss / Strandgaards Danish Dynamite


ØM LC:

Bronse: Magdalena Sendrowicz / Megabit


ØM LA:

Bronse: Victoria Lien / Pryd Skovå


Individuelle plasseringer, åpen klasse:

Lørdag:

LC:3 NRYF 2017:

1. Maja Farup / Bon Jovi B

6. Magdalena Sendrowicz / Megabit


LB:4 NRYF 2017:

1. Celine Karstensen / Don Priamos


LA:3 NRYF 2009:

3. Victoria Lien / Pryd Skovå


Søndag:

LC:3 NRYF 2017:

1. Maja Farup / Bon Jovi B


FEI's lagprogram for children 2014/16 (LA):

3. Vicotoria Lien / Pryd Skovå


Resultater i HorsePro
Uttak ØM-lag i dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 24. Mai 2017

rail.jpg

ØM i dressur går på Borge helgen 3.-4. juni, og lørdag 3. juni går ØM-lag. Fra Sarpsborg og omegn rideklubb stiller følgende lag:

LC: Magdalena Sendrowicz / Megabit

LB: Celine Karstensen / Don Priamos og Maja Farup / Bon Jovi B

LA: Victoria Engøy Lien / Pryd Skovå

Lagleder: Sølvi Lien

Vi gratulerer med uttaket, og ønsker både laget og alle de som deltar i ØM individuelt eller i åpen klasse lykke til!

Uttakskommite: Anette Talberg og Nina Svensen
Ønsker du å ri på lag i ØM dressur?

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 12. Mai 2017

illustrasjonsfoto_dressur01.jpg

Helgen 3.-4. juni går ØM på Borge. Lørdag 3. juni går lagkonkurransen, og vi håper at SORK kan stille et eller flere lag! Er du interessert i å ri?

Et lag består av 3 eller 4 ekvipasjer. En rytter må ri henholdsvis LC, LB og LA. En eventuell fjerde rytter rir på valgfritt nivå. På det nivået laget eventuelt stiller med to ekvipasjer, vil kun beste resultat være tellenede.

Du kan selv velge hvilket nivå du rir, men kravet er at du har ridd tilsvarende nivå til 50% eller mer, og ikke ridd nivået over til 65% en gang eller 60% to ganger. Alle resultatene gjelder for D-stevner eller høyere. For LA er "nivået over" å regne som MB. Se statutter for detaljert informasjon.

Ønsker du å ri på lag, send en mail til sorkdressur@gmail.com. Fortell hvilket nivå du ønsker å ri, og legg ved dine resultater som resulterer i kvalifisering og også som er relevante for uttaket. Fristen for å melde interesse er tirsdag 23. mai 2017 kl 23:59. Anette Talberg og Nina Svensen er i uttakskommiteen.

Klubben betaler startkontigenten for selve lagdeltagelsen. Ønsker du å ri ØM individuelt eller åpen klasse i tillegg må du både melde dette selv, og betale dette selv. Det er klubben som melder på til lagdeltagelse.


Ny runde med klubbklær!

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 25. Apr 2017

Vi har fått knallgode tilbud på klubbklær: Bomberjakken som tidligere (alltid populær) samt den nye unisex jakken (lett boblejakke) og piquet-trøyer.


Classic bomber barn 650,-
Classic bomber ladies 770,-

http://nettbutikk.kingsrodtrading.no/nettbutikk/Ki...Classic bomber unisex 800,-

http://nettbutikk.kingsrodtrading.no/nettbutikk/Ki...Classic unisex jacket NYHET 990,-http://nettbutikk.kingsrodtrading.no/nettbutikk/Classic%20Unisex%20Jacket%20?7&productId=187040Pique dame 460,- (penest med kun klubblogo på rygg)
http://nettbutikk.kingsrodtrading.no/nettbutikk/Classic?17&productId=203519
Pique herre 490,- (penest med kun klubblogo på rygg)

http://nettbutikk.kingsrodtrading.no/nettbutikk/Classic?18&productId=203520Prisene er inkl brodering av klubblogo på rygg. Ønsker man brodering av navn på bryst kommer det 70,- i tillegg.


Klærne kan prøves - og må bestilles/betales - i butikken til Kingsrød Trading. Det må bestilles minimum 20 jakker og 20 piquet for at vi skal få disse prisene og få fullført bestillingen.

Betaling- og bestillingsfrist er 12.mai.


Løp og kjøp!


Mer heder og ære

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 26. Mar 2017


Heder og ære på jubileumsfesten. De som var til stede og tok i mot var (f.v.) vinneren av tidenes prestasjon i dressur Marit Delebekk, æresmedlemmene Jostein Lensebråten og Annette Ørseng Granhus. (Foto: Anton Granhus)

Klubben har gjennom 50 år byttet tilholdssted flere ganger, og i flyttingens ånd var denne festen lagt til klubbhuset på Skjeberg stadion. Et flott sted for en slik fest og drøyt 60 deltakere hadde funnet veien. Her var det både gamle og unge SORKere.

Festen begynte med et lite historisk tilbakeblikk fra Nina Karstensen rikholdige arkiv om klubben. Her var det både humor og alvor.

LITT HISTORIE

Den 31.01.1966 kunne man lese følgende annonse i Sarpsborg Arbeiderblad; "De som ønsker å være med på å starte en RIDEKLUBB for distriktet Sarpsborg-Fredrikstad-Halden, bes møte i Håndtverks- og industriforeningen, Sarpsborg torsdag 3. februar kl. 20.00." Det formelle stiftelses vedtaket ble gjort 10.03.1966.

Bak initiativet til det første møtet stod Gerd Jørvum, hun hadde med seg Ingrid Fritz og Vesla Christophersen i interimstyret. På dette møtet var det en enorm oppslutning, og det tegnet seg over 60 medlemmer første dagen. Medlemskontingenten ble satt til kr. 15,- for voksne og kr. 5,- for barn under 18 år. Det ble bestemt at klubben skulle hete ØSTFOLD RIDEKLUBB, dette ble etter ca 3 år endret til SARPSBORG OG OMEGN RIDEKLUBB.

Det ble oppstart med rideskole på Kalabanen utenfor Sarpsborg. Første leder i klubben ble Gerd Jørvum. Martha Mosen og Einar Evertsen var første instruktører på rideskolen. Rideskolen startet 16. mai, og det var ikke nødvendig med annonsering da tilgangen på elever var stor. Det var 89 elever på første kurs som fikk mye omtale i lokale aviser. En givende sport for yngre og eldre kunne man lese i avisene.

På styremøtet 18.03.1969 ble det besluttet å melde klubben inn i Norges Rytterforbund, og klubben har vært tilsluttet forbundet siden.

FØRSTE STEVNE
Klubbens første stevne ble holdt 04.05.1969 ved siden av Sparta Amfi, propagandamessig ble det vellykket, men økonomisk noe svakt.

Det første nasjonale stevnet, med uttak til nordisk, ble arrangert på - Kalnes - noen år senere.

Etter noen år ved Kalabanen flyttet klubben rideskolen til Hasle i Varteig, siden ble den flyttet til Østby Gård i Ullerøy. I 1994 overtok Østby Ridesenter rideskolen og leide samtidig ridehallen der av rideklubben. Våren 1998 kjøpte Østby Ridesenter ridehallen av rideklubben. Pengene for det salget ble så lagt inn i det ridehuset som i dag står på Kalnes VGS og som er oppført i samarbeide med Østfold Fylkeskommune og var klar til å brukes som ridebane i 2007.

HEDER OG ÆRE

Dugandsprisen for 2016 gikk til Monica Martinsen for at hun tok tak i dressurfolket, ristet sammen en gjeng og fikk laget flere dressurstevner da klubben stod uten grenleder og grenutvalg i dressurser etter årsmøtet i fjor.

Årets SORKer 2016 ble Anton Granhus for sin jobb som leder da ingen ville ta over.

Æresmedlemmer er noe vi ikke har mange av i klubben. Sikkert fordi det er vrient å se alle som gjør en stor jobb i bakgrunnen for å få klubben og stevnene til å fungere.

På årsmøtet delte vi ut et æresmedlemsskap til Annette Ørseng Granhus. På jubileumsfesten ble det delt ut tre æresmedlemskap til.

Den første som fikk var Jostein Lensebråten. En sindig kar som har vært med oss i mange år. Han har stilt opp på dugnader. Han har sittet i styret. Han er pappa til en av klubbens beste ryttere og han er en meget dyktig advokat som bidro sterkt til avtalen med Østfold Fylkeskommune om bruken av Kalnes.

De to siste som fikk æresmedlemmskap er to blide og kjente fjes i klubben. Under bygginga av ridehuset på Kalnes tror jeg ungene følte at de var litt forlatt noen ganger. Vi husker en gang det kom et par tre ponnier inn gjennom døra - jeg tror de var de første hestene/ponniene som satte sine ben inn i ridehuset på Kalnes - og den ene rytteren utbryter: - Ja, jeg måtte jo hit for å finne dere.

Gro og Ketil Karlsøen har alltid bidratt på en eller annen måte når det trengs i klubben. Dere teller aldri timer - man skal bli ferdig - enten det er hesten, ridehuset eller matlagingen. Samtidig har dere alltid tid og plass til en god samtale.

Tidenes prestasjoner er en ny pris som kun deles ut hvert 50. år i klubben og den går til en senior - utøver som har holdt et høyt nasjonalt nivå og et visst internasjonalt nivå.

Klubben har valgt å dele ut en i dressur og en i sprang.

Marit Delebekk har på seniornivå hele tre NM gull i dressur. I 91, 92 og 93. I 2000 trente hun klubbens ponnirytter Gina Liland til EM i Tyskland - et EM som endte med en 4. plass i B-finalen. Marit huskes også for sin flott og staslige hest Ragant som hun red EM i dressur på i 1995.

I sprang fant vi en som har like mange NM titler som Marit. Han kan spe på med et lag gull i nordisk og en individuell sølvmedalje i nordisk i 2014. Han skulle ri EM i Herning i 2013, men et armbrudd satte en stopper for det.

Han har ridd VM to ganger. Første gang allerede i 1994 i den Haag i Nederland og 20 år etter - i 2014 i Normandie i Frankrike. Han er også en støttespiller for klubben og norsk ryttersport på andre måter. Vi snakker selvsagt om Dag Ove Kingsrød.

Etter disse utdelingene var det kaffe og kaker og fest ut i de små timer. Rett før kaffen kom tidligere leder Anne Jenseg innom med en kasse med historiske papirer fra klubbens tidligere tider som vi trodde hadde gått tapt i en vannskade i en kjeller, men nå kom Anne Jenseg med deler av klubbens historie under armen.

Rapportene fra Skjeberg går på at mange dro hjem med et smil om munnen etter en hyggelig fest. Håper det ble smil og hygge på byens varmestue på søndag også, da de fikk overbragt restene fra det flotte koldbordet som ble servert.

Dag Ove Kingsrød fikk pris for tidenes prestasjon på sprangbanen. To VM-starter sier sitt. (Foto: Annette Ørseng Granhus)

Kaka som ble servert til kaffen bar selvsagt klubbens jubileumslogo.


Nyvalgt leder Kenneth Pedersen fikk æren av å sprette jubileumskaka.

Æresmedlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 16. Mar 2017

Det har vært tre æresmedlemmer i Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Det arbeides med å kartlegge navnene. Alle de tre var meget aktive i opprettelsen av klubben i 1966.

Utnevnt i 2016: Annette Ørseng Granhus
Æresmedlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 16. Mar 2017

Det har vært tre æresmedlemmer i Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Det arbeides med å kartlegge navnene. Alle de tre var meget aktive i opprettelsen av klubben i 1966.

Utnevnt i 2016: Annette Ørseng Granhus
Annette Ørseng Granhus ble æresmedlem i SORK

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 15. Mar 2017


Under kveldens årsmøte på Kalnes ble Kenneth Pedersen valgt som klubbens nye leder og Annette Ørseng Granhus ble utnevnt som æresmedlem etter 30 års aktiv tjeneste for klubben.

Det nye styret er en god blanding av nytt og gammelt som nå skal ta i et tak for klubbens beste. De frammøtte godkjente blant annet en ridehusleie på 500 kr pr medlem i SORK og at deler av overskuddet på over 80.000 kroner, skulle brukes til å slette gjeld.

Siden det har vært 50 års jubileum så hadde styret bestemt at enkelte av klubbens ildsjeler skulle hedres.

Annette Ørseng Granhus begynte å ha stevnesekreteriatet i SORK da hun var 19 år. Da fikk hun etter hvert ansvaret for alle stevner - i alle grener og jobbet opptil 40 timer for klubben pr uke i stevnesesongen. Det ble det både dressur, sprang, feltritt og voltige. Hun har hatt sekreteriatsansvaret for opptil flere NM i alle disse grenene. Etter det styret har klart å telle opp kjapt så handler det om et NM i sprang, ett i dressur, minst to i feltritt og tre i voltige.

De første årene skrev hun alle start og resultatlister for hånd. Dette ble hun såpass lei av til slutt så da noe oppfant det som i dag kalles PC så kom hun inn i en arbeidsgruppe i Norges Rytterforbund som skapte det vi i nå kjenner som HorsePro.

Hun har startet stevner mens hun selv har arrangert, både i sprang, feltritt og voltige. I sistnevnte gren har det også blitt flere NM - medaljer.

Hun begynte å jobbe for klubben da hun var 19. Vi har ikke klart å finne ut hvilket år hun ble valgt inn i styret, men den første styreprotokollen hun er med på, var i 1997. I år fyller hun 49 år og har bare vært ute av styret i ett år i denne perioden. Selv om hun ikke har vært så mye på styremøtene de siste årene så har hun bidratt i bakgrunnen på flere måter. Vi synes det er grunn god nok med 30 års aktiv tjeneste for klubben.
Saksliste med saker til årsmøte i SORK onsdag 15. mars kl 19.00

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 6. Mar 2017

SAKSLISTE årsmøtet i Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Onsdag 15. mars kl 19.00 i kafeen i ridehuset på Kalnes

1. Godkjenne de stemmeberettigete.

§ 6 Generelle regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett m.v.

(1) For å ha stemmerett og være valgbar må man være fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene[1]. Ingen kan møte eller avgi stemme ved fullmakt.

2. Godkjenne innkallingen, saklisten og forretningsorden.

3. Velge dirigent, referent, samt to medlemmer til å underskrive protokollen.

4. Behandle idrettslagets årsberetning, med gruppeårsmeldinger.

Kan leses på denne linken - klikk her

5. Behandle idrettslagets regnskap i revidert stand.

Resultatregnskap og balanse 31.12.16.pdf

6. Behandle forslag og saker.

a) Priser for leie av ridehuset på Kalnes.

I tillegg til de prisene som ligger på www.so-rk.no innføres en avgift på 50,- pr gang eller 500,- pr år for alle brukere av ridehuset. Innføres fra 1. sept 2017. For 2017 er prisen 200,-.

b) Nedbetaling av lån

Styret foreslår at deler av overskuddet fra 2016 brukes til å slette gjeld.

7. Fastsette medlemskontingent.

Ingen endringer foreslås

8. Budsjett. Forslag til budsjett - klikk her

9. Organisasjonsplan.

Forslag fra styret i SORK. Forslag til ny Org - plan - her

 • I stedet for grenleder med grenutvalg opprettes en sportskomitee som har som ansvar å organisere all konkurranseaktiviteten i SORK.
 • Sportskomiteen består mist av tre personer – fortrinnsvis en fra hver gren der klubben har aktivitet.
 • Leder av Sportskomiteen møter fast i styret med tale, forslags og stemmerett og kan ta med seg fagperson som får tale og forslagsrett i styret når dette er påkrevd.

10. Valg: Valgkomiteens innstilling - klikk her

 • Leder og nestleder
 • 2 styremedlem og 3 varamedlemmer
 • Øvrige valg i henhold til vedtatt organisasjonsplan, jf. pkt. 9.
 • Revisor
 • Representanter til ting og møter i de organisasjonsledd idrettslaget har representasjonsrett. (styret kan få fullmakt til å oppnevne)
 • Valgkomité med leder, to medlemmer og ett varamedlem.

Leder og nestleder velges enkeltvis. De øvrige medlemmer velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet, og ved skriftlig valg avgjøres rekkefølgen i forhold til stemmetall.

Møtet avsluttes med kåringer av årets rytter i sprang og dressur, samt årets SORKer.

Hilsen

Styret[1] For eksempel skyldig kontingent.
Viktige datoer i mars - årsmøte og jubileumsfest!

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 25. Feb 2017

Minner om årsmøte i Sarpsborg og Omegn Rideklubb onsdag 15.mars kl 19.00 (ny dato annonsert på hjemmesiden 13/2). Møtet avholdes i kafeteriaen i ridehuset på Kalnes. Se eget innlegg om årsmøte.

Ny dato for jubileumsfest er lørdag 25 mars - håper å se mange av dere der, festen er både for "nye" og "gamle" medlemmer. Påmelding innen 9/3. 150 kr pr pers, 500 kr pr familie (maks 5), barn under 7 år gratis. Påmelding ved betaling til Vipps 14698 eller kontonummer 8215.02.00675.

Det blir servert koldtbord med en enhet drikke inkludert, øvrig væske må medbringes. Det er lagt opp til et barnefritt arrangement (18 år) etter kl 22. Stedet blir Skjeberg Sportsklubbs klubbhus. Det er opprettet et eget facebook-arrangement for info https://www.facebook.com/events/259609967816169/


Mvh Styret i Sarpsborg og Omegn Rideklubb