Kjenner du til dopingreglementet?

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 28. Nov 2016

Nylig ble det utført en dopingkontroll av hest under et D-stevne i sprang i Drammen. Dette er ikke første gang det utføres dopingkontroll på et stevne, heller ei nede på D-stevnenivå. Ta dopingreglementet seriøst, uannsett hva slags nivå du konkurrerer på. Dette gjelder så vel dopingregler rettet mot hest som rytter.

Dopingkontroll utføres alltid av Antidoping Norge. De kommer uanmeldt til stevneplassen, og arrangøren er aldri informert om dette i forkant. Hvem som taes ut til dopingkontroll er ofte forhåndsbestemt, og det skal være basert på tilfeldighet.

Merk at det er Det Norske Travselskaps dopinglister som gjelder for start på nasjonale stevner i Norge. Antidoping Norge har definert dopinglister som gjelder for rytter. For start på internasjonale stevner gjelder FEI's reglement. Det er viktig å merke seg at det er medikamenter som kan være lov i internasjonal sammenheng og ikke nasjonal sammenheng, eller omvendt. Karenstid på enkelte preparater kan også variere. Starter du nasjonale stevner i utlandet, følger du dopingreglementet som gjelder i det landet du konkurrerer.

Les mer:
AEG Promotion Cup 2017

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 25. Okt 2016

Arctic Equestrian Games 2017, Promotion Cup

·Horze Cup, CSI-AM, Ponni Cup og Horze dressurcup

Klubben kan få tildelt plasser under AEG ut fra antall billetter som er forhåndskjøpt i perioden mellom 14. oktober 2016 og 15. januar 2017. Det er derfor viktig å huske på at man krysser av for klubben samtidig som billettene kjøpes.

For å delta i uttaket må rytteren ha bidratt med minst 12 poeng og ha gjort en innsats med dugnad/klubbarbeid. Rytter må også representere Sarpsborg og Omegn Rideklubb.

Frist for å melde interesse er 15. januar 2017, til Henriette K. Syversen(Sprang), 979 74 023 / henriette.karlsoen@gmail.com og Maja Farup(Dressur), 402 23 777 / maja.farup@gmail.com.

Styret kommer tilbake med hvor og hvilke klasser som gjelder for uttaket.

Horze Cup
19-21. februar
Søndag 19. februar: 1,10
Mandag 20. februar: 1,15
Tirsdag 21. februar: 1,20

Ekvipasjen må ha gjennomført tilsvarende høyde. Rytter kan ikke ha startet 1,30 med bedre enn 8 feil, eller ha fylt 21 år før 1/1 det året de skal ri på AEG.

Amateur Challenge(CSI-AM)

Se egne statutter på hestefrelst.no.

Ponni AEG Cup
24-26. februar
Torsdag 24. februar: 0,90
Fredag 25. februar: 0,95
Lørdag 26. februar: 1,00


Ekvipasjen må ha gjennomført tilsvarende høyde, men kan ikke ha ridd MA med bedre enn 12 feil.

Horze Dressurcup
21-22.februar

Tirsdag 21. februar LA: 2
Onsdag 22. februar MB: 1

Rytteren må ha ridd MB til over 50% på D-stevne, men kan ikke ha ridd MA til over 60%.


Vi håper så mange som mulig tar turen til AEG, og oppfordrer familie og venner til å gjøre det samme. Husk å registrere poengene på Sarpsborg og Omegn Rideklubb :-)

AEG 2017
Resulater fra klubbmesterskapet i dressur 2016

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 23. Okt 2016


Klubbmester i dressur for 2016 ble Christiane Petersen med SR Finally Cattis Choice. Sølv gikk til Camilla Godager med MM Beleco, mens Malin Kjerre med Freesia tok bronse. Malin Kjerre med Freesia fikk også tildelt årets rekruttpris!

De øvrige plasserte ble Anette Talberg med Baunehøjens Ferradi, som kom på en 4. plass, mens Helen Edvardsen med Bellevue kom på 5. plass.

Vi er meget fornøyde over deltagelse i årets klubbmesterskap. Hele 17 ekvipasjer stilte til start, og i anledning vårt 50-års jubileum var det ekstra stas å kunne tildele jubileumsrosett til alle de startende! I år forsøkte vi også for første gang å arrangere klubbmesterskapet i form av en prosentkonkurranse, på tvers av nivåene.

Premieutdeling for klubbmesterskapet vil finne sted på jubileumsfesten i november. Om noen av de plasserte ikke har anledning til å stille, får vi overlevert premiene på annen måte.

Vi ønsker å gratulere alle med flotte resultater i dag!

Fullstendig resultatliste finner du her
Startlister til klubbmesterskapet i dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 21. Okt 2016

rail.jpg

Endelig startliste til klubbmesterskapet på Kalnes søndag 23. oktober er klare.

Litt generell info om stevnet:

 • Husk at dette er et stevne med status som klubbestevne. Dvs ID-papirer og vaksinering må fremvises ved starterklæring søndag. Alle regler mht utstyr og bekledning må også følges. Vi har allerede sjekket at alle som har meldt har betalt medlemskontigent, så dere trenger ikke ta med kvittering for dette.
 • Vi har satt opp oppvarming i puljer, men det er anledning til å varme opp ute for de som ønsker det i tillegg. Det kan uannsett anbefales å skritte opp ute før puljeoppvarmingen. Vi har delt inn i puljer på 2-3 ekvipasjer. De som ikke rir først vil få anledning til å varme hesten litt før start (vi har satt opp rikelig med tid per ekvipasje).
 • All betaling skjer kontant! Ta med eksakt beløp/småpenger til startavgift (100kr/start) + kiosk. Alt overskuddet av stevnet går uavkortet til premier.
 • Premieutdeling skjer på jubileumsfesten i novebmer. De som evnt ikke har anledning til å stille der, og som skal ha premie, vil få overlevert premien etter jubileumsfesten etter avtale. Alt overskuddet fra stevnet (startavgift + kioskinntekter) går uavkortet til premiepotten. Vi har allerede fått sponset vinnerdekken til klubbmestern. Rosetter, pokaler og medaljer er også allerede kjøpt inn.
 • Alle får tilbake protokollen etter at den er regnet ut (vi regner og kopierer i pausene). Alle får da også deltagersløyfe!
 • Alle som starter må hjelpe til å bygge rail lørdag 22/10 kl 17:00 eller hjelpe til å rydde ned rail etter stevneslutt søndag. I tillegg er alle satt opp på noe funksjonarbeid på stevnedagen.
 • Det er anledning til å benytte boksene på Kalnes på stevnedagen. Husk å møkke før du drar.
 • Ønsker du å ri innenfor railen lørdag kveld, avtales dette med Sonja. Banen er åpen etter at den er bygd lørdag kl 17:00.
 • Det er hyggelig om vi får litt publikum hele dagen :)Flere gode resultater i ØM og KM i dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 20. Sep 2016


I helgen var det ØM og KM i dressur i regi av Råde og Onsøy rideklubb på Tuneridesenter. Våre medlemmer hentet hjem flere medaljer og gode resultater! Mestvinnende fra klubben var Lene Johansen Aas med Krogsrud Lukas.

Lene Johansen Aas med Krogsrud Lukas hentet hjem bronse i ØM-lag sammen med lagkameratene Weronica Skalle / Larsen og Magdalena Sendrowicz / Megabit, gull i ØM i LB og gull i ØM for dølahest. De hentet også flere individuelle plasseringer i tillegg til medaljer.

Ellers tok SORK-rytterne følgende medaljer i mesterskapsklassene:

ØM-lag:

 • Bronse: Weronica Skalle / Larsen (LC), Magdalena Sendrowicz / Megabit (LC) og Lene Johansen Aas / Krogsrud Lukas (LB).

ØM individuelt LC ponni:

 • Gull: Christiane Petersen / Rosette

ØM-døl:

 • Gull: Lene Johansen Aas / Krogsrud Lukas (LC)

ØM indivduelt LB hest:

 • Gull: Lene Johansen Aas / Krogsrud Lukas

Vi gratulerer våre medaljevinnere og andre medlemmer med flere gode resultater!

Se HorsePro for flere resultater og individuelle plasseringer av klubbens medlemmer i klassene.

Invitasjon til klubbmesterskap i dressur 2016

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 13. Sep 2016

Søndag 23. oktober avholdes klubbmesterskap i dressur. Pga for få meldte på D-stevnet i august, hvor vi egentlig skulle ha klubbmesterskap, har vi valgt å justere litt på statuttene for å nå frem til en konkurranseform som er dekkende for medlemmene våre. I år kan du ri hvilket som helst dressurprogram du selv ønsker, fra og med LC, til og med MA. Eneste krav er at det er et 20x60-program. Vi konkurrerer mot hverandre i forhold til prosentpoeng.

Les mer i statuttene om både utregning av poeng, og rammer for klubbmesterskapet ellers.

 • Klubbmesterskapet denne gang arrangeres som rent klubbstevne. Dvs at det ikke er krav til lisens eller grønt kort. Det er ikke krav til at klubbstevner føres i HorsePro, og dette stevnet vil ikke føres i HorsePro.
 • Påmelding skjer på mail til sorkdressur@gmail.com.
  • Påmeldingsfrist: 20. oktober 2016 kl 20:00.
  • Påmeldingen skal inneholde: Rytters navn, hestens navn og hvilket program du ønsker å ri.
  • Startavgift: kr 100,-
 • Foreløpige startlister legges ut på hjemmesidene etter påmeldingsfristen. Endelige startlister legges på hjemmesidene senest kl 20:00 dagen før stevnet.
 • I år er det anledning til å ri program fra og med LC, til og med MA. Det er ikke anledning til å starte mer enn et program
 • Ekvipasjene vil ri i kronologisk rekkefølge, slik at vi begynner med alle som rir LC, og fortsetter med LB osv. Det er ikke anledning til å få endret rekkefølgen her. Vi vil benytte oss av puljeoppvarming, med mindre utendørsbanen er ridbar. Vi vil tilby få ekvipasjer per pulje, slik at det blir mest mulig likt for alle som starter. Satser på 3-4 ekvipasjer per pulje. De siste i hver pulje vil kunne ri hesten varm i noen minutter før de starter på igjen.
 • I anledning Sarpsborg og omegn rideklubbs 50-års jubileum vil samtlige startende i klubbmesterskapet i år, motta vår jubileumssløyfe!
 • Dommer: Maja Farup (DD3)
 • Sted: Ridehuset på Kalnes.

Arkivfoto: Anette Talberg og Ferradi.

Statutter klubbmesterskap dressur

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 13. Sep 2016

 • Klubbmesterskapet skal gå på et klubb-, utvidet klubb- eller D-stevne i løpet av året, og alle klassene som inngår i klubbmesterskapet skal dømmes av samme dommer.
 • Klubbmesterskapet skal gå på nivå fra og med LC, til og med LA. Ved dommerkapasitet kan vi også tilby høyere nivå. Primært kan kun ordinære dressurprogram som ris på 20x60-bane kan benyttes, men ved innendørsstevner kan klubben velge å kjøre alle klassene på 20x40-bane. Stevnekommiteen velger hvilke programmer som settes opp på hver nivå. Det anbefales å velge programmer med lett/medium vanskelighetsgrad på hver nivå. Dvs. f.eks. LC:3, LB:3, LA:3, MC:1, MB:1/MB:2, MA:1.
 • Ekvipasjen som stiller til start skal ikke ha ridd til 60% eller mer to eller flere ganger på klassenivået over. Høyeste klassenivå som tilbys i klubbmesterskapet er alltid åpent. Det er ikke krav til å ha ridd klassenivået du starter klubbmesterskap på før start.
 • Prosentpoeng i mesterskapet regnes ut etter følgende poengskala:
  • LC: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,00 = klubbmesterskapspoeng
  • LB: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,02 = klubbmesterskapspoeng
  • LA: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,05 = klubbmesterskapspoeng
  • MC: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,07 = klubbmesterskapspoeng
  • MB: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,10 = klubbmesterskapspoeng
  • (MA: Oppnådd prosentpoeng i klassen x 1,12 = klubbmesterskapspoeng - settes kun opp ved kapasitet)
 • Ved fire eller flere startende ekvipasjer deles det ut gull til ekvipasjen med høyest klubbmesterskapspoeng, sølv til den med nest høyest klubbmesterskapspoeng og bronse til den med tredje høyest klubbmesterskapspoeng. Ved like plassering vil ekvipasjen med høyest sum av allment inntrykk gå forran, Ved fremdeles likeplassering, vil ekvipasjen som rir høyest nivå gå forran. Ved fremdeles lik plassering, vil ekvipasjene være likeplasserte. Ved tre startende ekvipasjer i mesterskapet deles det kun ut gull og sølv. Det må være minst tre ekvipasjer til start for å avholde et mesterskap. Ved flere enn 12 startende, vil vanlige regler for premiering med rosetter gjelde fra og med 4. plassen. Det er også individuell premiering for hver klassenivå.
 • I tillegg til klubbmesterskapsrangering skal det deles ut en rekruttpris til den ekvipasjen som i LC eller LB har oppnådd høyeste klubbmesterskapspoeng.
 • Klubbmesterne skal hedres med medaljer og sløyfer. Det er også anledning til å gi ærespremier. Vinner av rekruttprisen skal ha rosett og eventuelt en ærespremie.
 • Hver hest kan kun delta en gang, og hver rytter kan hun delta med en hest. Hvis klubbmesterskapet arrangeres i en anledning hvor det er mulig å starte flere programmer, skal alltid klubbmesterklasse være meldt før start.
 • Vi følger alltid NRYF's reglement i forhold til krav om utstyr for hvert klassenivå.
 • Alle klubbens medlemmer kan stille til start i klubbmesterskapet, uansett hvilken klubb de utad representerer. Merk at du i henhold til NRYF's reglement kun kan ri klubbmesterskap i en klubb per gren hvert år.


Styret har fullmakt til å gjøre endringer i statuttene ved behov. Statuttene skal aldri endres kortere tid enn 30 dager før klubbmesterskap.

Sist oppdatert 31. oktober 2017
Medlemsstilbud for nye medlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 23. Aug 2016

Sarpsborg og omegn rideklubb har valgt å tilby nye medlemmer medlemskap i klubben for kr 250,- ut 2016. Prisen gjelder uansett type medlemsskap. Ønsker du å melde deg inn i vår klubb bruk innmeldingsskjemaet vårt. Vi lover rask respons på innmelding. Har du noen spørsmål, vennligst kontakt kasserer Ida K. Kongsbakk (kontaktinfo).


Vi ønsker alle som ønsker medlemskap i vår klubb velkomne!


Litt om klubbfordelene:

 • Klubben har aktive medlemmer i alle grener, og per dags dato stort engasjement i både sprang og dressur. Vi har også noe aktivitet innen voltige.
 • Alle medlemmer som også representerer klubben utad kan benytte seg fritt av ridehuset på Kalnes på kveldstid på hverdager og i helger. Kontakt ridehusansvarlig (Sonja Halvorsen) for å booke tid.
 • Vi har klubbaktiviteter utenom stevner også. Banetreninger i sprang og programtreninger i dressur er noe vi har hatt endel av den siste tiden.
 • Vi pleier å ha representanter på alle nivåer. Vi har i nyere tid hatt aktive medlemmer som har ridd både NM og internasjonalt i både sprang og dressur. Vi har også flere bredderyttere i alle grener.
 • Dekker utgifter ved deltagelse i mesterskapsklasser for lag (ØM-lag, KM-lag og NM-lag).
 • Vi har ikke satt krav om videre medlemsskap neste år, men håper selvfølgelig å gi dere et tilbud slik at dere ønsker å forbli hos oss! Eventuelt klubbytte for neste år må skje innen 1. januar 2017.


OBS: For medlemmer som kommer fra andre klubber, må det sendes inn klubbytteskjema til Andreas Juelsen i NRYF. For nye medlemmer som kommer fra klubber som ikke lengre eksisterer, er det ikke behov for underskrift fra gammel klubb på overflyttingsskjema. Dette gjelder medlemmer som ønsker å representere SORK i inneværende sesong.
Gode resultater på Tune

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 15. Mai 2016


Under det pågående sprangstevnet på Tune Ridesenter har mange lokale ryttere tatt sterke plasseringer. Dette har fortsatt i dag og vårt håp er at våre lag skal hente sterke plasseringer under Norgesserien i morgen.

Her finner du resultatene fra helgens stevne:

KLIKK HER FOR RESULTATER

På bildet er det nr 2 i denne helgens Cavalor Cup Elisa Pettersen fra Fredrikstad som får gratulasjoner av Cavlors Annette Ørseng Granhus.

Årsmøte i SORK

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 1. Feb 2016

Det innkalles til årsmøte i Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Mandag 7. mars kl 19.00 i kafeen i ridehuset på Kalnes.

Vanlige årsmøtesaker.
Saker som ønkes behandlet på årsmøte må være styret i hende senest 14 dager for møtet.
Nærmere saksliste og årsmøtedokumenter blir lagt ut på klubbens hjemmeside senest en uke før årsmøtet (jfr.lovene).


Alle klubber er pålagt å endre sine lover i år. Endringene finner du i denne linken- oversikt---endringer-i-lovnorm-for-idrettslag_13.01-4.docx

Her er Lover for SORK fra 2013.doc vedtatt på årsmøtet i 2013.


Anton Granhus
- leder -Medlemskontingent 2016

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 5. Jan 2016

Hei alle sammen!


Faktura for medlemskontingent for 2016 er rett rundt hjørnet. I år vil de som har registrert e-postadresse motta faktura på e-post. Resten vil få i posten som vanlig. Dersom du mottar din faktura i posten, men kunne tenke deg å motta elektronisk, så send en e-post til sork.kasse@gmail.com for å registrere din mail-adresse.

Dersom du IKKE har mottatt faktura innen 15.januar på hverken e-post eller vanlig post, ta kontakt med kasserer. Mest sannsynlig har vi en gammel e-postadresse registrert på deg.


Nytt i år er også at fakturaene kommer via et online medlemsregister kalt KlubbAdmin. Du blir derfor bedt om å betale til et kontonummer på fakturaen som tilhører Buypass Originator AS, med KID. Dette er en tredjepart som håndterer innbetalingene og oppdaterer hvem som har betalt osv for oss.
SORK mottar betalingene samlet 2 ganger pr måned.

Det kan derfor ta opptil 1-2 uker før klubben kan se hvem som har betalt osv, så for å gjøre det så enkelt som mulig ber vi dere om å betale fakturaen i god tid før stevnestart osv.


Det kan også ha blitt noen feil i overføringen av medlemsregisteret, særlig familiemedlemskapene, så dersom det er noen familiemedlemmer som mangler eller for mye - ta kontakt med kasserer Ida.

Dersom ALLE eller flere i familien har fått faktura for familiemedlemskapet, så holder det selvfølgelig at kun 1 betales. (kr 800 pr familie).


Satsene for 2016 er:

Senior (19 år og eldre) kr 650

Junior (tom. fylte 18 år, født 1998) kr 550

Familiemedlemskap kr 800


Dersom dere har noen spørsmål rundt dette, ta kontakt med kasserer - helst på mail: sork.kasse@gmail.com