Info ang. AEG uttak

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 16. Des 2015


SORK ligger pr. 16.12.2015 bra til i Promotion Cup med 72 poeng, noe som er en foreløpig 8.plass. Holder vi oss innenfor topp 10 kan vi sende to hester til Horze Cup sprang, en til Horze Cup dressur og en ponni til Ponnicup.

Kriterier for uttak kan leses her. Frist for å melde interesse til cupene er 15. januar 2016, og dette meldes til grenlederne.

Grenleder dressur; Nina Svensen 92 22 39 71 ninajsvensen@hotmail.com Grenleder sprang; Liv Mona Årseth 95 84 03 81 livmona@fibernett.no

Uttaket for sprang vil skje i Moss den 30-31. januar 2016(Amerikansk uttak). Uttaket går i LA for både ponni(90,100) og hest(120).


AEG
AEG Promotion Cup

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 17. Okt 2015

Arctic Equestrian Games 2016, Promotion Cup

  • Horze Cup, CSI-AM, Ponni Cup og Horze dressurcup
Klubben kan få tildelt plasser under AEG ut fra antall billetter som er forhåndskjøpt i perioden mellom 15. oktober 2015 og 17. januar 2016. Det er derfor viktig å huske på at man krysser av for klubben samtidig som billettene kjøpes.

For å delta i uttaket må rytteren ha bidratt med minst 12 poeng og ha gjort en innsats med dugnad/klubbarbeid. Rytter må også representere Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Styret kommer tilbake med hvor og hvilke klasser som gjelder for uttaket.

Horze Cup
21.-23. februar 2016
Søndag 21. februar: 1,10
Mandag22. februar: 1,15
Tirsdag 23. februar: 1,20

Ekvipasjen må være kvalifisert til å ri klassene. Rytter kan ikke ha startet 1,30 med bedre enn 8 feil, eller ha fylt 21 år før 1/1 det året de skal ri på AEG.

Amateur Challenge(CSI-AM)

Se egne statutter for disse klassene på hestefrelst.no.

Ponni AEG Cup
18-20 februar
Torsdag 18. februar: 0,90
Fredag 19. februar: 0,95
Lørdag 20. februar: 1,00

Ekvipasjen må være kvalifisert til å ri klassene, men kan ikke ha ridd MA med bedre enn 12 feil.

Horze Dressurcup
Tirsdag 23. februar LA: 2
Onsdag 24. februar MB: 1

Rytteren må ha ridd MB til over 50% på D-stevne, men kan ikke ha ridd MA til over 60%.Vi håper så mange som mulig tar turen til AEG, og oppfordrer familie og venner til å gjøre det samme. Husk å registrere poengene på Sarpsborg og Omegn Rideklubb :-)
Promotion Cup til AEG 2016 er i gang!

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 15. Okt 2015Husk å nevne Sarpsborg og Omegn RIdeklubb når dere kjøper billetter til AEG 2016. De klubbene som samler mest poeng vinner flere plasser under stevnet i februar.
Les mer her: http://hestefrelst.no/no/AEG-2016/Promotion-Cup/

Billettene selges med 25 % rabatt frem til 18.okt så det lønner seg å være tidlig ute.Fire fra klubben til KOHS

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 7. Okt 2015Foto: Anton Granhus

Hele fire av klubbens ryttere har kvalifisert seg til å ri under Kingsland Oslo Horse Show i Telenor Arena på Fornebu i tiden 15. - 18. oktober.
De som starter er Maria Louise Kingsrød, Marianne Lensebråten (bildet), Dag Ove Kingsrød i sprangklassene, mens Sara Marie Haugen er kvalifisert til den internasjonale dressurklassen for unge ryttere. Vi ønsker lykke til.
* Oslo Horse Shows hjemmeside med resultater.NM i voltige på Tune

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 5. Okt 2015
SORK skal arrangere NM i voltige i samarbeide med Grenutvalget i voltige i Norges Rytterforbund. Stevnet går av stabelen helgen etter Kingsland Oslo Horse Show, den 24. og 25. okt.Fornøyde cup-vinnere på Kalnes

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Sep 2015
Vinnerne av Kingsrød Trading Dressage Cup. Fra h: 1. plass: Irma Solberg, 2. plass Linn-Jeanett Wittingsrud, 3. plass Bettina Jensson. Foto: Maja Farup

Cupvinnerne i Stallboden-cup. 1. plass: Sandra Birkeland, 2. plass: Villemo Emilie Bjerknes, 3. plass: Gina Liland. Foto: Maja Farup


Tekst: Maja Farup

Helgen 22.-23. august arrangerte Sarpsborg og omegn rideklubb D-stevne i dresser på Kalnes. Stevnet hadde klasser fra og med LC til og med MB, med finaler i hele tre cuper siste dagen. Størst oppslutning var det i rekruttcupen i LC, Kingsrød Trading Dressage Cup.
Kingsrød Trading Dressage cup er en cup som arrangeres av Sarpsborg og omegn rideklubb. Cupen har gått over to innledende runder, og en Grand Finale. 1. avdeling fant sted på klubbens D-stevne i juni, mens 2. avdeling, samt Grand Finale fant sted denne helgen. Cupen var ment som en rekrutteringscup, og det var veldig hyggelig at LC for en gangs skyld kunne være stevnets største klasser under helgens stevne. På søndagen stilte hele 18 ekvipasjer til start.

Alle ekvipasjene som stilte til start i alle omgangene mottok deltagersløyfer fra Kingsrød Trading. Topp tre fikk hver sin gigantiske sløyfe, samt flotte premier fra Kingsland. Dekken til vinneren, schabrack til 2. plassen og ridehansker til 3. plassen.


Plasserte i Kingsrød Trading Dressage Cup:
1. Irma Solberg / Høidals Atinkatwist (Råde og Onsøy rideklubb)
2. Linn-Jeanette Wittingsrud / Elverhøjs Maltic (Askim rideklubb)
3. Bettina Jensson / Hosanna (Rakkestad rideklubb)

Under stevnet ble det også avholdt finale i to av kretsens cuper. Stallboden-cup i LA og Hööks-cup i MB.
Plasserte i Stallboden cup:
1. Sandra Birkeland / Don Priamos (Borge rideklubb)
2. Villemo Emilie Bjerknes / D’artanjan MG (Skedsmo rideklubb)
3. Gina Liland / Risbjerggaards Hitman (Sarpsborg og omegn rideklubb)

Plasserte i Hööks cup:
1. Maja Lykkjen Seglèn / Mosedals My Presious (Hasle rideklubb)
2. Rebecca Rowley / Dana (III) (Sarpsborg og omegn rideklubb)For alle resultater fra stevnet, se her.


Ekstraordinært årsmøte

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Aug 2015


S.O.R.K.logo-v01_15.06.15_med luft.jpg

INNKALLING TIL
EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE I SORK

Etter vedtak i styremøte i SORK 22. Juni 2015, innkalles det med dette til ekstraordinært årsmøte i Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Vedtaket ble fattet med to stemmer i mot. Klubbens lover krever at flertallet i styret stemmer for ekstraordinært møte og saken som skal opp, for at det skal være godkjent.

Etter klubbens lover er fristen for innkalling 14 dager.

Tid: Tirsdag 25. august kl 19.00

Sted: KANTINA på Kalnes

SAKSLISTE:

1. Godkjenne de stemmeberettigede. (Dvs være over 15 år og ha betalt medl kontingent for 2015)
2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.
3. Velge dirigent, referent, samt 2 medlemmer til å underskrive protokollen.
4. Valg av nestleder

Sarpsborg 22.06.2015

Styret


Laget til lag NM i sprang for ponni

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 5. Aug 2015
SORK er så heldige at vi har fire unge jenter som satser og har kvalifisert seg til Lag NM for ponni. Mesterskapet går av stabelen i Drøbak 14. - 16. august.

Dette er laget:
Nina Louise Ørmen og Rex VIII (bildet - foto Bjørn Hammerseth), Maria Louise Kingsrød og Mighty Patch, Vilde Marie Hansen og Lucky Lady Jane, Frida Emilie Hetland Lysne og Mc Clary.
Lagleder er Morten Ørmen.

Vi ønsker jentene lykke til.Lasse Berglund til Kalnes

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 5. Aug 2015
Den 24. og 25. oktober kommer Lasse Berglund igjen til Sarpsborg og denne gangen til Kalnes. Det blir sprangtrening, løshopning og clinic.
- Det var en utrolig fin trening sist han var her, og jeg håper og tror suksessen blir like stor denne gangen, sier initiativtaker Silje Marie Hagren.

Lasse er blant annet sprangdommer ved ASVHs unghestbedøminger og en svært anerkjent unghest/sprangtrener i Sverige.

- Endelig program for dagen kommer jeg tilbake til nærmere, sier Silje.
- Dette er en super anledning for alle til å la unghestene få komme ut og få en seriøs tilbakemelding, samt miljøtrening, men hester i alle aldre er velkomne, sier Silje.

Lasse underviser på alle nivåer i sprang - vi deler opp i grupper etter nivå. Lasse er underholdene og lett å høre på - så dette er en fin anledning for alle - selv de som ikke har egen hest å delta med - men som ønsker å øke sin hestekunnskap.

Litt mer info om Lasse:
"Lasse Berglund är en av svensk ridsports mest respekterade profiler, och hans kunskaper tas i anspråk på många plan. Det gäller utbildning av unghästar, rollen som domare vid bruksprov, arbete inom avelns organisationer och clinics med inriktning på unghästutbildning och hästens rörelsemekanik. Dessutom hinner Lasse med att tävla hästar av egen uppfödning, att göra täta resor till USA och att göra sin stämma kraftfullt hörd i dagsfrågorna inom både avel och sport. Hans engagemang i hästsporten är trots allt detta inte yrkesmässigt. Vid sidan av ”hästeriet” driver Lasse ett framgångsrikt företag i inredningsbranschen"Til FINALEN

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Jun 2015


Gina Lindbæk.jpg

Med sju av åtta felfrie runder i Kongsvinger i helgen klarte vårt lag i 3. divisjon i Norgesserien å kvalifisere seg til finalen i Norgesserien som avvikles samtidig med NM i lag i Rogaland i august.
Vi gratulerer og ønsker lykke til i finalen. Laget bestod av Silje Andersen på Magnolia, Gina Lindbæk (bildet) på Westergaardens Cazia, Vilde Hansen på Lucky Lady Jane og Henriette Evensen på Chianula. GODT ridd alle sammen :-)

Les resultatene fra Kongsvinger herNy Gladstone på gang

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 21. Jun 2015
Therese Søhol Henriksen (her i aksjon på Telenor Arene under Kingsland Oslo Horse Show) på en annen hest. (Foto: Anton Granhus)

I 1979 vant Hugo Simon fra Østerrike den første verdenscupfinalen i sprang på hesten Gladstone. I helgen viste SORKs Therese Søhol Henriksen fram en ny Galdstone på 4* sprangstevne Bolesworth i England.

Therese Søhol Henriksen på Gladstone tok en sterk 14.plass i 4* 1.55m med en feilfri runde, fredag. Rytteren er veldig fornøyd med det som var hestens aller første 1.55m, sier hun til hestesport.no.
– Hesten hoppet helt fantastisk, og det var første gang han hoppet en så stor klasse - så jeg er kjempefornøyd! Dette er mitt andre stevne med hesten og jeg har kun ridd den i 3 uker, sier Therese om den ni år gamle hingsten etter Non Stop, som eies av hennes arbeidsgiver Jos Lansink. Robert Whitaker på Catwalk IV vant klassen.Vellykket dressur på Kalnes

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 21. Jun 2015
Bildet viser de fire beste i nyvinningen Kingsrød Trading Dressage Cup. Dette er en cup som har finale på vårt dressurstevne i august. (Foto: dressurgjengen)

Lørdagens dressurstevne på Kalnes går over i historien som vellykket. Noen tekniske ting som vi ikke hadde muligheten til å forutse (blant annet en printer som ikke ville samarbeide lengre) men ellers bra arrangert med bra tilbakemeldinger fra rytterne.
Har snakket med både ryttere og teknisk personell i etterkant som melder at baneunderlaget nå er på plussiden på banen vår nå.

Resultater fra stevnet finner du her

Norgesseriens andre avdeling

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 17. Jun 2015


SORK stiller med et lag i 2. avd av Norgesserien: div 3 (1 m) som avvikles i Kongsvinger nå den 21. juni.

Bildet viser Gina Lindbæk og fotograf er allstedsværende Bjørn Hammerseth som bidrar med flotte bilder av ryttere fra stevner både i Østfold og fra andre steder - takk til Bjørn.

Laget består av Silje Andersen/Magnolia, Gina Lindbæk/Westergaardens Cazia, Vilde Hansen/Lucky Lady Jane og Henriette Evensen/Chianula. Vi ønsker dem lykke til !Klart for dressur på Kalnes

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 11. Jun 2015
De arbeidssomme jentene i grenutvalget for dressur melder om at det er fullt på dressurstevnet på Kalnes den 20. juni.
- Gledelig er det at hele 15 ekvipasjer har meldt seg på i rekrutteringscupen vår i LC, der finalen går på stevnet i august, sier Nina Svendsen som også har klart å skaffe en sponsor til akkurat den klassen.
- Kingsrød Trading her i Sarpsborg har stilt opp med premier. Det er ikke på alle stevner man har flott dekken fra Kingslands dressurkolleksjon som premie i en finale i LC i august, smiler Nina.

Startlister og resultatlister finner du her - etterhvert som de er klare.Supert på Kalnes

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 11. Jun 2015
Bildene er tatt av Lene Johansen Aas - flere bilder er å se på Lenes Facebookside.


Første helgen i juni var det klart for årets første sprangstevne. Utebanen på Kalnes har siden den ble lagt, vært et stort samtaleemne på styremøter og stevner. De siste årene er det lagt ned betydelig med tid og penger for å gjøre banen bra. Nå ser det ut som arbeidet som er lagt ned betaler seg. Denne gang var banen bra.
Snaut 200 starter på to dager var vel litt færre enn vi kunne ha ønsket oss, men regn og konfirmasjoner i flere kommuner må nok ta noe av skylden for noe svak deltagelse - spesielt i lørdagens ponniklasser. I tillegg er det nok flere som er skeptiske til å ta ut på stevner i frykt for å bli smittet av sykdommer som går i området. Heldigvis har Askim tatt en ansvarlig standpunkt for å begrense spredningen av sykdommen, som vi håper går raskt over uten store men for noen.Dugnadsgjengen med Liv Mona i spissen hadde lagt ned en stor jobb for å få stevnet på plass og med værgudene som motstander med både regn og strerk vind ble det en stor jobb som ble eksemplarisk løst. Men nå skal det kjøpes inn sandsekker så vi kan sikre hindrene når vindkastene kommer.

Styret vil rette en STOR takk til ALLE som stilte opp for å få stevnet i havn. Vi må huske på at alle er like viktige i det tannhjulet som skal til for å få et ridestevne til å gå rundt.

Resultatene finner du herMaria Louise til Nordisk

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 11. Jun 2015


Sarpsborg og Omegn Rideklubbs Maria Louise Kingsrød er tatt ut til å ri Nordisk Mesterskap på sin toerponni Ginger Spice.
Mesterskapet går av stabelen Danmark, ved Bernstorffsparken i Gentofte i København den 24.-28. juni.

Arrangørens hjemmesider med alt om mesterskapetStyret i Sarpsborg og Omegn Rideklubb etter årsmøtet 09.03.2015

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Mai 2015

Adresse:

Postboks 53, 1712, 1712 GRÅLUM

Besøksadresse:

Sandtangen 85

Bankkonto:

82150200675

E-post:

sork.info@gmail.com

Hjemmeside:

http://www.so-rk.noVerv

Kandidat

Telefon

E-post


Leder

Anton Granhus

911 77 154

agranhus@frisurf.no


Nestleder

Per Erik Holst

982 24 319

pee-hols@online.no


Kasserer

Maria Nygaardsvik


sork.kasse@gmail.com


Sekretær

Sonja Halvorsen

984 33 818

sonhalv@hotmail.com


Styremedlem

Anette Talberg

957 96 183

Anette_talberg@hotmail.com


Styremedlem

Hans Kristian Hansen

928 08 935

hans.kristian@total-as.no


Ungdomsrep.

Pia Halvorsen
Ungdomsrep.

Ellen M. Rosenstrøm


ellen.rosenstrom@hotmail.com


1. vara

Ida Marie Kongsbakk


ida.kongsbakk@hotmail.com


2. vara

Trond Horg Ellingsen

913 24 775

trond@the.no


3. vara

Ketil Karlsøen
Grenl. sprang

Liv Mona Aarseth

958 40 381

livmona@fibernett.net


Grenl. dressur

Nina Svendsen

922 23 971

ninajsvensen@hotmail.com


Grenl. voltige

Annette Ørseng Granhus

976 90 310

annmgr@online.noÅrets SORKer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 22. Mai 2015

1990 Arve Aarnes
1991 Thormod Hammerstad
1992 Therese Ingebrigtsen
1993 Marit Delebekk
1994 Christine Sørby Johansen
1995 Ranveig Jeksrud og Nina Førland
1996 Monica Hansen
1997 Dag Ove Kingsrød
1998 Hanne Hjulmand og Laila Smevik
1999 Ellen Thorstensen
2000 Annette Ørseng
2001 Haldis Eide
2002 Hanne Hjulmand og Ørjan Reinholdsson
2003 Vidar Steen
2004 Tove Bohlin
2005 Marianne Lensebråten
2006 Sophie Roll Erichsen
2007 Egil Heger
2008 Anne Jenseg
2009 Ketil Karlsøen
2010 Kirsten Tveter
2011 Lene Aas Johansen
2012
2013 Dag Ove Kingsrød
2014 Dag Ove Kingsrød

Therese og Dag Ove på vinnerlaget

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 18. Mai 2015Norge ble beste andredivisjonslag under den andre av åtte runder i årets FEI Nations Cup i Odense 15. mai. På det norske laget red to SORKere; Therese Søhol Henriksen og Dag Ove Kingsrød.


Tekst: Sille Kasin, Hestesport.no
Foto: Anton Granhus

Norges lag, bestående av Ole Kristoffer Meland/ Buckle Up, Victoria Gulliksen/ Bokai, Therese Søhol Henriksen/ Virtuose d’Hyrencourt og Dag Ove Kingsrød/ Clarkes Ferro, deltar i 2. divisjon i den europeiske ligaen i Furusiyya Nations CupTM CSIO3*. Etter loddtrekning red de ut som nummer ni. Hele 13 lag stilte til start, og blant lagene som kjempet om poeng i dagens konkurranse i tillegg til oss nordmenn, var også Finland, Polen, Portugal, Ukraina og vertsnasjonen Danmark.

Banen som møtte dagens utøvere i nasjonshoppingen, var utvilsomt krevende nok. Flere ekvipasjer ble eliminert underveis, og feilene for enkelte ble til dels mange. Danske Bo Bak Andersen, som for øvrig også bygget andre helg under Drammen Spring Tour, og som nå reiser videre til Epona og våre nasjonale mesterskap der neste helg, karakteriserte selv dagens Grand Prix-bane som passende for en nasjonshopping. En forholdsvis knapp maksimaltid la et visst press på utøverne, og ellers bød spesielt den mektige Longines trekombinasjonen og siste linje inn mot mål med en stor okser etterfulgt av en kombinasjon på buet spor også på utfordringer. Banen stilte store krav til rytternes konsentrasjon allerede fra start, og ikke ett eneste øyeblikk kunne man tillate seg ikke å være på hugget.

Selv om vår ankerekvipasje Dag Ove Kingsrød/ Clarkes Ferro riktig nok ikke helt hadde dagen i Odense i dag, gjorde våre representanter en fin laginnsats allerede i første runde. Med 19 feil tok de seg deretter videre til andre runde, som én av åtte nasjoner. Blant disse skulle Norge og Ukraina ut og kjempe om poeng. - Og om gleden var stor og forventningene høye i den norske leiren, var skuffelsen for flesteparten av de om lag 3000 fremmøtte på Dyrskueplassen i Odense, og ikke minst for de danske utøverne selv, imidlertid åpenbar. Hjemmelaget tok seg nemlig heller ikke dette året videre til runde to.

Da vi i Hestesport snakket med Norges landslagstrener, Alois Pollmann-Schweckhorst, forrige helg i forbindelse med nasjonshoppingen under Norway Grand Prix, fortalte den sympatiske tyske tidligere topprytteren at han var full av forventninger. Han poengterte imidlertid at han vel likevel ikke egentlig hadde de største forhåpningene til det ferske laget sitt foreløpig. Vår Chef d’Equipe karakteriserte rundene i Drammen som det første steget opp og videre frem.

Denne ettermiddagen i Odense kom allerede det neste store steget, og da ikke minst gjennom andre runde. Ole Kristoffer Meland/ Buckle Up innledet med en stødig firefeilsrunde, og deretter forserte Victoria Gulliksen/ Bokai banen med kun en liten tidsfeil. Til sist prikket velridende Therese Søhol Henriksen/ Virtuose d’Hyrencourt inn en uhyreviktig null for laget, og Norge ble dermed stående med totalt 24 feil. Ukrainas lag ble forbigått, femteplassen ble sikret, og viktige poeng ble hentet hjem.

Ingen av de 13 lagene kunne imidlertid hamle opp med Belgia, som totalt ble stående med 5 feil etter to omganger. To andre gjester fra den europeiske førstedivisjonen, Storbritannia og Italia, kapret andre- og tredjeplass med henholdsvis 9 og 12 poeng til sammen, mens Norge altså hoppet inn til full pott og 100 poeng blant lagene i andredivisjon.

I alt 16 nasjonslag konkurrerer i den europeiske andredivisjonen, og av disse kjemper to lag om finaleplass i Barcelona i september. Pollmann-Schweckhorst vil bruke tiden frem mot EM til virkelig å lære sine ryttere å kjenne, og vi gleder oss allerede til å se dem i sving igjen i Sopot, Polen i begynnelsen av juni.Ny Hjemmeside

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 6. Mai 2015

Brukervennlig, godt design, idrettstilpasset, klubbtilpasset og billig i drift

er noen av stikkordene som passer Idretten Online sin nye hjemmesideløsning.Her kan alle forskjellige ledere (eller utøvere om man ønsker) få tilgang til å skrive blogg artikler og nyhetssaker. Siden kan enkelt oppdateres med ny informasjon, nyhetssaker, arangementer eller annet som klubben ønsker å informere om. Alt ved hjelp av en PC med internett. Noen få klikk, dra et bilde inn fra skrivebordet, lagre og publiser og så har du den siste informasjonen tilgjengelig for alle på nettsidene deres.
- Vi i Sarpsborg og Omegn Rideklubb har valgt Idretten Online. Ikke minst på grunn av integreringen med idrettens administrasjonssystem der vi kan sende både e-mail og SMS til våre medlemmer. Målet er også, sammen med Facebook, å kunne gi medlemmene rask informasjon om ting som skjer i klubben og med våre medlemmer, sier leder i Sarpsborg og Omegn Rideklubb, Anton Granhus.