Enda et sprang gull til Sarpsborg

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 16. Aug 2022

Artikkel i Sarpsborg Arbeiderblad 8.8.22 av Anton Granhus

Maria Louise Kingsrød fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb vant NM i sprangridning i ungdomsklassen på hesten Urioso De Laume etter en spennende omhopping.

I mai vant Sarpsborg og Omegn Rideklubbs Therese Søhol Henriksen gull i seniorklassen i NM, og lørdag vant Marie Lensebråten Walstad Children klassen. Det vil si at ryttere fra rideklubben i solbyen har vunnet de NM de har hatt deltagelse i dette året.

Både Therese Søhol Henriksen og Marie Lensebråten Walstad repeterte fjorårets bedrifter, Kingsrød klatret helt på toppen av pallen fra fjordårets femteplass.

Det ble spennende til siste slutt. Maria på hingsten Urioso De Laume red feilfritt fram til siste runde i dag. Da kom feilene – akkurat så mange at man fikk en omhopping mellom Maria Louise Kingsrød og Ada Braaten Johnsen fra Drøbak.

Den duellen kom Sarpsborg-rytteren seirende utav – dermed ble gullet med hjem til Degernes der gulljenta bor, men for tiden jobber hun på en stor stall i Belgia der hun får alle sjanser til å utvikle seg som rytter.
Norgesmester Children 2022

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 16. Aug 2022

Norgesmester for Children 2022 ble Marie Lensebråten Walstad fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb for andre gang på rad.

Sølvmedaljen gikk til Skedsmo Rideklubb sin Maiken Vandbakk Dragerengen mens bronsemedaljen kapret Josephine Marie heldal Haukeland fra Bergen Rideklubb!
Vi gratulerer alle sammen og gleder oss til finale i NM for junior og unge ryttere i morgen!


Kretsmesterskap dressur 2021

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 27. Sep 2021

Helgen 11-12. september arrangerte Sarpsborg og Omegn Rideklubb Kretsmesterskap i dressur på Kalnes Ridesenter. Det ble en fin stevnehelg og selv litt regn søndag klarte ikke å endre på det. Lørdag var det KM-lag og vi gratulerer Moss med gull, Borge med sølv og Askim med bronse i lagkonkuransen. Av SORKerne var det Dalia Elvira Hauser som kunne gå på seierspallen. Det var stor spenning før søndagen, men det var   Dalia Hauser og Rose ble kretsmester for junior/YR. Vi gratulerer!

Fra arkivet 1998 - Ranveig Jerksrud og Santini tok sølv i NM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 4. Mar 2021

Ranveig Jeksrudog hesten Santini tok en flott annenplass i gårdagens norgesmesterskap i feltritt i Asker.

Ekvipasjen deltok i junior klassen, det vil si ryttere i aldersgruppen 16-18 år. I feltritt konkurreres det i tre disipliner; dressur, sprang og felt. Og Ranvheig var klart best i de to førstnevnte.

Krevende bane

Santini og Ranveig var svært nær ved å stikke avgårde med NM-tittelen. Et lite feilpoeng i feltet førte imidlertid til at ekvipasjen tapte med minst mulig margit. Ekvipasjen brukte litt for lang tid på feltløypa. Det var en tung bane i et svært kupert terreng, noe som ikke passer Santini, sier Ole Herman Jeksrud fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Som dog er storfornøyd med datterens innsats i NM.  Det skilte bare 3,4 poeng til vinneren. Når det gjelder det videre programmet, satser vi på nordisk mesterskap i Sverige. Der er Ranveig allerede påmeldt, men først skal hun gjennom kvalifisering på Starum ved Toten. Det skjer førstkommende helg, avrunder Ole Herman Jeksrud.


Tekst: Terje Myhre

Foto: privat