Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Sarpsborg og Omegn Rideklubb

Fra arkivet 1998 - Ranveig Jerksrud og Santini tok sølv i NM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 4. Mar 2021

Ranveig Jeksrudog hesten Santini tok en flott annenplass i gårdagens norgesmesterskap i feltritt i Asker.

Ekvipasjen deltok i junior klassen, det vil si ryttere i aldersgruppen 16-18 år. I feltritt konkurreres det i tre disipliner; dressur, sprang og felt. Og Ranvheig var klart best i de to førstnevnte.

Krevende bane

Santini og Ranveig var svært nær ved å stikke avgårde med NM-tittelen. Et lite feilpoeng i feltet førte imidlertid til at ekvipasjen tapte med minst mulig margit. Ekvipasjen brukte litt for lang tid på feltløypa. Det var en tung bane i et svært kupert terreng, noe som ikke passer Santini, sier Ole Herman Jeksrud fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Som dog er storfornøyd med datterens innsats i NM.  Det skilte bare 3,4 poeng til vinneren. Når det gjelder det videre programmet, satser vi på nordisk mesterskap i Sverige. Der er Ranveig allerede påmeldt, men først skal hun gjennom kvalifisering på Starum ved Toten. Det skjer førstkommende helg, avrunder Ole Herman Jeksrud.


Tekst: Terje Myhre

Foto: privat
0 Kommentar

Sarpsborg dominerer i sprangridning, Sarpsborg Arbeiderblad 5. mars 1990

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 11. Feb 2021

På en vakker beliggende gård i Ullerøy holder Sarpsborg og Omegn rideklubb til. Her har de vært i fem år og det er et fint anlegg den aktive klubben har til disposisjon. Stedet er omtrent som et annet hjem for medlemmene og her hersker et miljø og samhold som få andre foreninger kan vise maken til. I helgen har det vært arrangert stevne i sprangridning og også på resultatlistene var det SORK-dominans.

Klubben er den største i sitt slag i Østfold og har i dag omlag 130 medlemmer. Disse kommer ikke bare fra Sarpsborg-distriktet, men fra hele fylket. De fleste medlemmene er såkalte passive, men foreningen er i besittelse av en liten, men til gjengjeld svært aktiv konkuransegruppe. SORK har gjennom årene fått fram en rekke gode ryttere og flere Norgesmesterskap har blitt klubben til del.

Miljøet viktigst

Allikevel er det miljøet det satses på. Formann Knut Harlem forteller at det er den viktigste målsetningen for klubben og han tror også dette er nødvendig for å få fram vinnertyper. Klubben disponerer egen stall og ridehall på området. Mange har sine hester oppstallet her, og all fritid går med til stell og trening av disse. Medlemmene tar mer enn gjerne i et tak for hverandre, og mye av arbeidet på senteret blir gjort på dugnadsbasis. Rideskolen er en viktig del av klubbens virksomhet og er i høyeste grad nødvendig for rekrutteringen til sporten. Kursene er svært populære og er alltid fulltegnet. Og det er ikke bare barn og unge som søker seg til disse. Mange voksne er blant deltagerne og interessen for hest er stadig stigende. Ulempen med ridesporten er at den er kostbar. Det er dyrt å holde hest, og dette er nok årsaken til at denne idretten ikke er mer utbredt. I tillegg går det mye tid til fôring og stell, så hele familien bør være glødende interessert for at det hele skal fungere. Knut Harlem presiserer imidlertid at en godt kan være medlem av klubben uten å ha egen hest. Det er fullt mulig å låne eller leie og det er slik det begynner for de aller fleste. Er man så bitt av basillen, skaffer man seg gjerne sin egen hest etter hvert.

Få gutter

Sprangridning er en typisk jentesport og dette synes rideklubben er litt synd. Gutter er mer opptatt av motorsykler og mopeder og det er liksom ikke "tøft" nok å drive med hester. Dermed går de glipp av den fine kontakten mellom mennesker og dyr, som egentlig alle mennesker burde oppleve. Sporten er både krevende og spennende og burde være aktuell også for gutter. De guttene som er med hevder seg bra, men det er plass til mange flere, sier Harlem.

Tre seire

Under helgens stevne tok SORK tre av i alt fire klasseseire. Blant de yngste skulle det vise seg at Ragne-Marit Østbye var den sterkeste. På hesten Afgan levnet hun ikke konkurentene en sjanse og gikk dermed helt til topps. Klasse lett B skulle komme til å bli den mest spennende. Sarpingene la beslag på de tre første plassene og kampen disse imellom ble den reneste "thriller". Etter feilfri hopping måtte det omhopping til for å kåre en vinner. Her var det også flere som var feilfrie, men Siri Harlem på Flamingo hadde den beste tiden. På de neste plassene fulgte Heidi Fjellbråten og Tonje Kristiansen. Tonje var også med i klasse lett A og her stakk hun like godt av med seieren. Tonje Kristiansen er bosatt i Ås, men representerer altså Sarpsborg. Som vi skjønner var det stor Sarpsborg-dominans og bare i klasse lett C, fikk vi en vinner fra en annen klubb. Her vant Askim-jenta Linda Holmstvedt med hesten Grey Poker.


På bildet ser vi Tonje Kristiansen på hesten Hot spot og Siri Harlem på Flamingo.


Av Erik Langsæter og Morten Rakke (foto)


0 Kommentar

Leie av ridehuset/utebaner - Anleggsleie for klubbens medlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Okt 2017

SORK disponerer ridehuset og utebanene på Kalnes Videregående skole på hverdager(16.00-22.00) og helger, samt helligdager og skolens ferier. 

Medlemmer og andre som ønsker å leie ridehuset/utebaner på Kalnes skal booke hos Sonja Halvorsen, tlf: 984 33 818, mail: sonhalv@hotmail.com. 

Medlemmer av SORK har tidligere disponert anlegget uten kostnad, men fra 01.10.2017 vil det bli en anleggsleie dersom man fortsatt vil benytte seg av ridehuset/utebaner, som skal dekke vedlikehold av anlegg og utstyr.

ANLEGGSLEIE FOR MEDLEMMER AV SORK:

For 2017 er anleggsleien 50,- pr gang eller 200,- pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner fra 01.10.2017, til og med 31.12.2017.

Gjeldende pris fra 01.01.2018 er 50,- pr gang eller 500,- pr år pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner.

All bruk skal bookes på forhånd.

Leie kan vippses til 14698 eller overføres til kontonummer 8215 02 00675, og skal merkes med leie+navn. 


0 Kommentar

Kjenner du til dopingreglementet?

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 28. Nov 2016

Nylig ble det utført en dopingkontroll av hest under et D-stevne i sprang i Drammen. Dette er ikke første gang det utføres dopingkontroll på et stevne, heller ei nede på D-stevnenivå. Ta dopingreglementet seriøst, uannsett hva slags nivå du konkurrerer på. Dette gjelder så vel dopingregler rettet mot hest som rytter.

Dopingkontroll utføres alltid av Antidoping Norge. De kommer uanmeldt til stevneplassen, og arrangøren er aldri informert om dette i forkant. Hvem som taes ut til dopingkontroll er ofte forhåndsbestemt, og det skal være basert på tilfeldighet.

Merk at det er Det Norske Travselskaps dopinglister som gjelder for start på nasjonale stevner i Norge. Antidoping Norge har definert dopinglister som gjelder for rytter. For start på internasjonale stevner gjelder FEI's reglement. Det er viktig å merke seg at det er medikamenter som kan være lov i internasjonal sammenheng og ikke nasjonal sammenheng, eller omvendt. Karenstid på enkelte preparater kan også variere. Starter du nasjonale stevner i utlandet, følger du dopingreglementet som gjelder i det landet du konkurrerer.

Les mer:


0 Kommentar

Medlemsstilbud for nye medlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 23. Aug 2016

Sarpsborg og omegn rideklubb har valgt å tilby nye medlemmer medlemskap i klubben for kr 250,- ut 2016. Prisen gjelder uansett type medlemsskap. Ønsker du å melde deg inn i vår klubb bruk innmeldingsskjemaet vårt. Vi lover rask respons på innmelding. Har du noen spørsmål, vennligst kontakt kasserer Ida K. Kongsbakk (kontaktinfo).


Vi ønsker alle som ønsker medlemskap i vår klubb velkomne!


Litt om klubbfordelene:

  • Klubben har aktive medlemmer i alle grener, og per dags dato stort engasjement i både sprang og dressur. Vi har også noe aktivitet innen voltige.
  • Alle medlemmer som også representerer klubben utad kan benytte seg fritt av ridehuset på Kalnes på kveldstid på hverdager og i helger. Kontakt ridehusansvarlig (Sonja Halvorsen) for å booke tid.
  • Vi har klubbaktiviteter utenom stevner også. Banetreninger i sprang og programtreninger i dressur er noe vi har hatt endel av den siste tiden.
  • Vi pleier å ha representanter på alle nivåer. Vi har i nyere tid hatt aktive medlemmer som har ridd både NM og internasjonalt i både sprang og dressur. Vi har også flere bredderyttere i alle grener.
  • Dekker utgifter ved deltagelse i mesterskapsklasser for lag (ØM-lag, KM-lag og NM-lag).
  • Vi har ikke satt krav om videre medlemsskap neste år, men håper selvfølgelig å gi dere et tilbud slik at dere ønsker å forbli hos oss! Eventuelt klubbytte for neste år må skje innen 1. januar 2017.


OBS: For medlemmer som kommer fra andre klubber, må det sendes inn klubbytteskjema til Andreas Juelsen i NRYF. For nye medlemmer som kommer fra klubber som ikke lengre eksisterer, er det ikke behov for underskrift fra gammel klubb på overflyttingsskjema. Dette gjelder medlemmer som ønsker å representere SORK i inneværende sesong.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline