Kretsmesterskap dressur 2021

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 27. Sep 2021

Helgen 11-12. september arrangerte Sarpsborg og Omegn Rideklubb Kretsmesterskap i dressur på Kalnes Ridesenter. Det ble en fin stevnehelg og selv litt regn søndag klarte ikke å endre på det. Lørdag var det KM-lag og vi gratulerer Moss med gull, Borge med sølv og Askim med bronse i lagkonkuransen. Av SORKerne var det Dalia Elvira Hauser som kunne gå på seierspallen. Det var stor spenning før søndagen, men det var   Dalia Hauser og Rose ble kretsmester for junior/YR. Vi gratulerer!

Fra arkivet 1998 - Ranveig Jerksrud og Santini tok sølv i NM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 4. Mar 2021

Ranveig Jeksrudog hesten Santini tok en flott annenplass i gårdagens norgesmesterskap i feltritt i Asker.

Ekvipasjen deltok i junior klassen, det vil si ryttere i aldersgruppen 16-18 år. I feltritt konkurreres det i tre disipliner; dressur, sprang og felt. Og Ranvheig var klart best i de to førstnevnte.

Krevende bane

Santini og Ranveig var svært nær ved å stikke avgårde med NM-tittelen. Et lite feilpoeng i feltet førte imidlertid til at ekvipasjen tapte med minst mulig margit. Ekvipasjen brukte litt for lang tid på feltløypa. Det var en tung bane i et svært kupert terreng, noe som ikke passer Santini, sier Ole Herman Jeksrud fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb. Som dog er storfornøyd med datterens innsats i NM.  Det skilte bare 3,4 poeng til vinneren. Når det gjelder det videre programmet, satser vi på nordisk mesterskap i Sverige. Der er Ranveig allerede påmeldt, men først skal hun gjennom kvalifisering på Starum ved Toten. Det skjer førstkommende helg, avrunder Ole Herman Jeksrud.


Tekst: Terje Myhre

Foto: privat

Sarpsborg dominerer i sprangridning, Sarpsborg Arbeiderblad 5. mars 1990

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 11. Feb 2021

På en vakker beliggende gård i Ullerøy holder Sarpsborg og Omegn rideklubb til. Her har de vært i fem år og det er et fint anlegg den aktive klubben har til disposisjon. Stedet er omtrent som et annet hjem for medlemmene og her hersker et miljø og samhold som få andre foreninger kan vise maken til. I helgen har det vært arrangert stevne i sprangridning og også på resultatlistene var det SORK-dominans.

Klubben er den største i sitt slag i Østfold og har i dag omlag 130 medlemmer. Disse kommer ikke bare fra Sarpsborg-distriktet, men fra hele fylket. De fleste medlemmene er såkalte passive, men foreningen er i besittelse av en liten, men til gjengjeld svært aktiv konkuransegruppe. SORK har gjennom årene fått fram en rekke gode ryttere og flere Norgesmesterskap har blitt klubben til del.

Miljøet viktigst

Allikevel er det miljøet det satses på. Formann Knut Harlem forteller at det er den viktigste målsetningen for klubben og han tror også dette er nødvendig for å få fram vinnertyper. Klubben disponerer egen stall og ridehall på området. Mange har sine hester oppstallet her, og all fritid går med til stell og trening av disse. Medlemmene tar mer enn gjerne i et tak for hverandre, og mye av arbeidet på senteret blir gjort på dugnadsbasis. Rideskolen er en viktig del av klubbens virksomhet og er i høyeste grad nødvendig for rekrutteringen til sporten. Kursene er svært populære og er alltid fulltegnet. Og det er ikke bare barn og unge som søker seg til disse. Mange voksne er blant deltagerne og interessen for hest er stadig stigende. Ulempen med ridesporten er at den er kostbar. Det er dyrt å holde hest, og dette er nok årsaken til at denne idretten ikke er mer utbredt. I tillegg går det mye tid til fôring og stell, så hele familien bør være glødende interessert for at det hele skal fungere. Knut Harlem presiserer imidlertid at en godt kan være medlem av klubben uten å ha egen hest. Det er fullt mulig å låne eller leie og det er slik det begynner for de aller fleste. Er man så bitt av basillen, skaffer man seg gjerne sin egen hest etter hvert.

Få gutter

Sprangridning er en typisk jentesport og dette synes rideklubben er litt synd. Gutter er mer opptatt av motorsykler og mopeder og det er liksom ikke "tøft" nok å drive med hester. Dermed går de glipp av den fine kontakten mellom mennesker og dyr, som egentlig alle mennesker burde oppleve. Sporten er både krevende og spennende og burde være aktuell også for gutter. De guttene som er med hevder seg bra, men det er plass til mange flere, sier Harlem.

Tre seire

Under helgens stevne tok SORK tre av i alt fire klasseseire. Blant de yngste skulle det vise seg at Ragne-Marit Østbye var den sterkeste. På hesten Afgan levnet hun ikke konkurentene en sjanse og gikk dermed helt til topps. Klasse lett B skulle komme til å bli den mest spennende. Sarpingene la beslag på de tre første plassene og kampen disse imellom ble den reneste "thriller". Etter feilfri hopping måtte det omhopping til for å kåre en vinner. Her var det også flere som var feilfrie, men Siri Harlem på Flamingo hadde den beste tiden. På de neste plassene fulgte Heidi Fjellbråten og Tonje Kristiansen. Tonje var også med i klasse lett A og her stakk hun like godt av med seieren. Tonje Kristiansen er bosatt i Ås, men representerer altså Sarpsborg. Som vi skjønner var det stor Sarpsborg-dominans og bare i klasse lett C, fikk vi en vinner fra en annen klubb. Her vant Askim-jenta Linda Holmstvedt med hesten Grey Poker.


På bildet ser vi Tonje Kristiansen på hesten Hot spot og Siri Harlem på Flamingo.


Av Erik Langsæter og Morten Rakke (foto)Leie av ridehuset/utebaner - Anleggsleie for klubbens medlemmer

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 10. Okt 2017

SORK disponerer ridehuset og utebanene på Kalnes Videregående skole på hverdager(16.00-22.00) og helger, samt helligdager og skolens ferier. 

Medlemmer og andre som ønsker å leie ridehuset/utebaner på Kalnes skal booke hos Sonja Halvorsen, tlf: 984 33 818, mail: sonhalv@hotmail.com. 

Medlemmer av SORK har tidligere disponert anlegget uten kostnad, men fra 01.10.2017 vil det bli en anleggsleie dersom man fortsatt vil benytte seg av ridehuset/utebaner, som skal dekke vedlikehold av anlegg og utstyr.

ANLEGGSLEIE FOR MEDLEMMER AV SORK:

For 2017 er anleggsleien 50,- pr gang eller 200,- pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner fra 01.10.2017, til og med 31.12.2017.

Gjeldende pris fra 01.01.2018 er 50,- pr gang eller 500,- pr år pr rytter for ubegrenset bruk av ridehuset/utebaner.

All bruk skal bookes på forhånd.

Leie kan vippses til 14698 eller overføres til kontonummer 8215 02 00675, og skal merkes med leie+navn.