Maja har kvalifisert tre hester til EM

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 24. Jun 2018


16 år gamle Maria Louise Kingsrød har kvalifisert hele tre hester til EM i sprangridning for juniorer i Frankrike i juli. Ungjenta fra Sarpsborg og Omegn Rideklubb satser nå for fullt mot EM, men første er det Nordisk mesterskap i Lier til helgen. Dit Maja har kvalifisert de samme tre hestene. 

– Hun rir så bra om dagen. Det er moro å se, sier John Harald Gulliksen, landslagssjef for juniorene og ungdomsrytterne i Norges Rytterforbund. 
– Bare det å ha klart kvalifiseringskravet til EM med tre hester står det stor respekt av, sier landslagslederen.
Under Drammen Spring Tour i Lier - mot seniorene - har Maja, som hun kalles, viste mange konkurrenter bakskoene. 
Allerede torsdag åpnet hun med en sterk andreplass i en klasse med 50 deltakere fra mange nasjoner. På hesten Urioso de Laume var hun bare et drøyt sekund bak den svenske vinneren. Dermed var hun beste nordmann i et startfelt med store deler av det norske seniorlandslaget på plass. Med den samme hesten ble det fjerdeplass på fredag. Maja har også overtatt to hester som hennes far Dag Ove har hatt store fremganger med. Med både Clarkes Ferro og Feloetsghe Vd Rhamdiahoeve (kallenavn Stefan) ble det flere bra runder under Drammen Spring Tour. 
På søndag toppet Maria Louise det hele med en andreplass på Feloetsghe Vd Rhamdiahoeve i en 1,40 klasse der det bare var fem feilfrie i første omgang. I omhoppingen satset hun for å vinne, men dessverre rev hun ett hinder og dermed ble det andreplass på den velridne tenåringen. 
– Jeg er veldig fornøyd med helgen, sa Maria Louise etter siste klassen. 
– Nå blir det et elitestevne i Drammen før nordisk. Jeg må prioritere skole litt framover, så får vi satse på et eventuelt Junior EM i Frankrike. Nå har jeg tre hester kvalifisert og alle tre hestene leverte bra i helgen. Nå blir det for det meste skole og trening hjemme på Erthe fram mot Nordisk, forteller Maria Louise Kingsrød. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.