Boomerang nr. 2 1980 - "Lovende sesongåpning for Sprangrytterne!"

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 4. Mar 2021

Som vanlig er det spennende å se fram til vårens første banehopping og i år var det ridehusene på Hønefoss og Askim som skulle markere hvor Sarpsborg og Omegn Rideklubb står foran utendørssesongen.

På det glatte vinterføret var det ikke så mange som våget den lange reisen til Hønefoss, men klar på arenaen til å forsvare SORK stilte ekvipasjene Terje Granås med Leon, Ida Marum med El Bandito og Marit Granås med Flamingo. 16. februar gjennomførte Terje og Leon en feilfri LB tidhopping, den 17. februar vamt Marit og Flamingo jakthopping (bed.C) i LA og fikk 3. plass i LÆA bed. A1a samme dag. Den 8. mars samme sted gjennomførte Ida Marum med sin El Bandito og Terje med Leon to respektable klasser LC og LB som lover godt for sesongen. Sum Hønefoss: gode takter, lovende hopping.

Til seriehoppingen på Askim, som forlengst er blitt en kjærkommen tradisjon blant våre sprangungdommer, hadde nær sagt hele klubben beveget seg, men unntak av de som kjempet på Hønefoss. Terje og Ida rakk imidlertid også å få med seg noen starter på Askim. 

På startlistene kunne vi finne Haldis Eide med Bouk, Dag Ove Kingsrød med Dennis, Terje Granås med Leon, Heidi Karlsen med Janco, Anne Glosli med Faruk, Hanne Hjulmand med My Crazy Lord, Ida Marum med El Bandito, Nina Karstensen med Hampus, Hilde Martinsen med Little Duster, Roy Kingsrød med Alex og  Dagny Silen med Boy.

Bouk og Cinderella så ikke ut til å trives innendørs, så tross iherdige forsøk fra Haldis og Mona, måtte fløyten gå tre ganger. Fortvil ikke jenter, det går flere tog.

De øvrige rytterne våre var nok atskillig heldigere med hestenes humør og kombinert med økende dyktighet, kanskje ikke minst takket være kretstreningen som tydeligvis har satt sine spor, ble det vist mye god ridning og atskillig feilfri hopping.

Det gjelder ikke minst vår lovende nye ekvipasje Heidi Karlsen med Janco, som med bitende vilje kastet seg inn i konkuransen. Med to feilfrie dager lå hun særdeles godt an foran finaledagen. La ikke skuffelsen over et filleriv siste dagen ta motet fra deg, men ergelig er det selvsagt. Vi skal nok se opp for denne ekvipasjen utover sommeren. Det samme gjelder for Terje Granås med Leon, som startet opp med et filleriv i første omgang, men som senere gjennomførte sine runder feilfritt med løfter for fremtiden. 

Ja, spenningen var likeså stor da Ida Marum og El Bendito stilte til start tredje søndagen. Hun hadde også to feilfrie omganger  søndagen før, og hadde til alt overmål overrasket mor, far og hele klubben med å dra avgårde med bestemannspremien i LC. Så slo El Bandito seg vrang, som seg hør og bør en "banditt", og beseglet Idas skjebne i finalen. Også fra denne ekvipasjen skal vi nok få høre mer fra fremover.

Som det ikke var nok av slike nervepirrende resultater før finalen, vartet likeså godt Nina Karlsen og Hampus opp med to feilfri søndager. Men akk, et filleriv ble også hennes bane på finaledagen.

Dag Ove Kingsrød med Dennis, en av SORK`s håpefulle ponnyekvipasjer stilte ikke til start første dag, men viste god balanse og stødig ridning senere i seriehoppingen. Når Dennis lærer å ikke snike seg utenom, skal nok Dag Ove og Dennis bli farlige konkurrenter til kretsmesterskapet i ponni-sprang til sommeren. 

Hanne Hjulmands "My Crazy Lord" forsøke nok å demonstrere sitt navn og være "crazy" første dag. Men det hjelper å erfare at ridehus ikke er farlig, selv for en hest. Neste søndag hoppet ekvipasjen seg elegant og feilfritt gjennom banen, og et lite riv siste dagen skal ikke få noen til å fortvile, selv formannen i ungdomsgruppen, som går på med dødsforakt for sin sport.

Etter en vintersesong hos doktor i Danmark, var det en hyggelig erfaring å gjøre når Roy Kingsrøds Alex viste seg å være restituert etter sin ben-operasjon. Rolig og sikkert hoppet Alex seg feilfri gjennom to omganger LB og LA, men var pga fravær første dagen avskåret fra å konkurrere om plasseringene som er sammenlagt resutat fra alle dagene. Anne Glosli med Faruk viste seg å være i form og kunne glede sarpingene med tre feilfrie søndager i klassen LC. Til finalen sto spenningen under taket: ville seieren kunne hentes hjem? Feilfri finaleomhopping ble det, med Annes nerver i helspenn. Det ble en hederlig 3. plass til Anne, som klubben setter stor pris på. Dagny Silèn med Boy ble den som skulle sette punktum for stevnet og bringe Sarpsborgs navn i fokus. Etter 3 feilfrie søndager i klasse LB og LC, med delt bestemannspremie i LA, stilte ekvipasjen med forventning fra samtlige tilskuere. I LB dansen Boy seg feilfritt inn på førsteplass. I LA gikk det også rutinert og feilfritt og innkasserte ennå en klasseseier til SORKs klubbtrener. 

Medlemsbladet Boomerang slutter seg til rekken av gratulanter for alle prestasjonene, plasserte eller ikke. Ridningen under disse to innendørsstevnene viser at klubben er på rett vei. Det er økende bredde og nivå. Sesongen skal bli spennende og tiden går raskt mot utendørsstevnet i Fredrikstad og innendørs ponnistevne på Askim.


Tekst: O.J.K.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.