Boomerang nr. 2 1980 - "Ponny spalten"

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 19. Mar 2021

Nå begynner det virkelig å skje saker og ting innen ponny-sporten i SORK. Bare tre av klubbens ponnyer stilte til start, men alle tre ekvipasjene viste med innbitt energi at de ikke sto tilbake for sine konkurrenter. Konkurrentene kom fra andre klubber i Østfold rytterkrets, Vestfold, Oppland og Hedmark. Det ble en spennende dag med hjertebank og klamme hender for nervøse foreldre. De unge rytterne så ut til å ta situasjonen med den største ro, selv om spenningen var på topp.

Under kategori 3 og 2 (stangmål 107-137 cm) startet Welsh Mountainhingsten Newton med Christina Kingsrød (7 år) i salen. Det gikk unna så sandspruten sto, ja det gikk til og med så fort at ekvipasjen måtte ta en ekstra volte rundt muren for å samle seg til spranget som gikk fint. Newton og Christina kom vel i mål med 7 feilpoeng og mange lovord for sin fine innsats. 

Så ble hindrene høynet for kategori 1 ponnyene (stangmål 137-148 cm). Her deltok for SORK Hilde Martinsen på Little Duster og Dag Ove Kingsrød på Dennis. Av de to var Hilde og Little Duster først ute og det gikk supert. Hilde kom feilfritt i mål og var dermed klar for omhopping. Dette var litt av en utfordring for Dag Ove og Dennis som virkelig viste hva de var gode for. Det ble feilfritt og første omgangs beste tid. Omhoppingen ble riktig spennende. Det var 12 feilfrie ekvipasjer fra første omgang, så enda var ingenting avgjort. 9 av disse klarte omhoppingen feilfritt, dermed var tiden det avgjørende. Hilde og Little Duster raste gjennom omridningsbanen og kom feilfritt i mål med dagens nestebeste tid. Sistemann ut i omhoppingen ble Dag Ove og Dennis. Et lite fille riv på første hinder, gjorde at han ikke ville bli blant de første, men ekvipasjen gjennomførte banen på supertid, like etter vinnerekvipasjen som ble Trine Tørrisen på ponnyen Jazzie fra AKR.

SORK hadde mer å hente. Banen ble bygget opp igjen til LB og 21 kampglade ekvipasjer var klar til ny dyst. Først ute av våre var igjen Hilde og Little Duster. Også denne gangen gjennomførte ekvipasjen en flott parcour og var klar for omhopping. Det gikk dessverre ikke så bra for Dag Ove og Dennis. Dennis var tydeligvis så glad for å se et hinder igjen at han begynte å hoppe før startsignalet var gitt. Hilde og Little Duster derimot hadde sin store dag. Mange lurte på denne ekvipasjen som kom fra det store intet og stakk avgårde med ikke bare 2. premie i LC, men også med 1. premie i LB.

Gratulerer Little Duster og Hilde Martinsen. Dere gjorde en kjempeinnsats.


S.W.K.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.