Therese og Dag Ove på vinnerlaget

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 18. Mai 2015Norge ble beste andredivisjonslag under den andre av åtte runder i årets FEI Nations Cup i Odense 15. mai. På det norske laget red to SORKere; Therese Søhol Henriksen og Dag Ove Kingsrød.


Tekst: Sille Kasin, Hestesport.no
Foto: Anton Granhus

Norges lag, bestående av Ole Kristoffer Meland/ Buckle Up, Victoria Gulliksen/ Bokai, Therese Søhol Henriksen/ Virtuose d’Hyrencourt og Dag Ove Kingsrød/ Clarkes Ferro, deltar i 2. divisjon i den europeiske ligaen i Furusiyya Nations CupTM CSIO3*. Etter loddtrekning red de ut som nummer ni. Hele 13 lag stilte til start, og blant lagene som kjempet om poeng i dagens konkurranse i tillegg til oss nordmenn, var også Finland, Polen, Portugal, Ukraina og vertsnasjonen Danmark.

Banen som møtte dagens utøvere i nasjonshoppingen, var utvilsomt krevende nok. Flere ekvipasjer ble eliminert underveis, og feilene for enkelte ble til dels mange. Danske Bo Bak Andersen, som for øvrig også bygget andre helg under Drammen Spring Tour, og som nå reiser videre til Epona og våre nasjonale mesterskap der neste helg, karakteriserte selv dagens Grand Prix-bane som passende for en nasjonshopping. En forholdsvis knapp maksimaltid la et visst press på utøverne, og ellers bød spesielt den mektige Longines trekombinasjonen og siste linje inn mot mål med en stor okser etterfulgt av en kombinasjon på buet spor også på utfordringer. Banen stilte store krav til rytternes konsentrasjon allerede fra start, og ikke ett eneste øyeblikk kunne man tillate seg ikke å være på hugget.

Selv om vår ankerekvipasje Dag Ove Kingsrød/ Clarkes Ferro riktig nok ikke helt hadde dagen i Odense i dag, gjorde våre representanter en fin laginnsats allerede i første runde. Med 19 feil tok de seg deretter videre til andre runde, som én av åtte nasjoner. Blant disse skulle Norge og Ukraina ut og kjempe om poeng. - Og om gleden var stor og forventningene høye i den norske leiren, var skuffelsen for flesteparten av de om lag 3000 fremmøtte på Dyrskueplassen i Odense, og ikke minst for de danske utøverne selv, imidlertid åpenbar. Hjemmelaget tok seg nemlig heller ikke dette året videre til runde to.

Da vi i Hestesport snakket med Norges landslagstrener, Alois Pollmann-Schweckhorst, forrige helg i forbindelse med nasjonshoppingen under Norway Grand Prix, fortalte den sympatiske tyske tidligere topprytteren at han var full av forventninger. Han poengterte imidlertid at han vel likevel ikke egentlig hadde de største forhåpningene til det ferske laget sitt foreløpig. Vår Chef d’Equipe karakteriserte rundene i Drammen som det første steget opp og videre frem.

Denne ettermiddagen i Odense kom allerede det neste store steget, og da ikke minst gjennom andre runde. Ole Kristoffer Meland/ Buckle Up innledet med en stødig firefeilsrunde, og deretter forserte Victoria Gulliksen/ Bokai banen med kun en liten tidsfeil. Til sist prikket velridende Therese Søhol Henriksen/ Virtuose d’Hyrencourt inn en uhyreviktig null for laget, og Norge ble dermed stående med totalt 24 feil. Ukrainas lag ble forbigått, femteplassen ble sikret, og viktige poeng ble hentet hjem.

Ingen av de 13 lagene kunne imidlertid hamle opp med Belgia, som totalt ble stående med 5 feil etter to omganger. To andre gjester fra den europeiske førstedivisjonen, Storbritannia og Italia, kapret andre- og tredjeplass med henholdsvis 9 og 12 poeng til sammen, mens Norge altså hoppet inn til full pott og 100 poeng blant lagene i andredivisjon.

I alt 16 nasjonslag konkurrerer i den europeiske andredivisjonen, og av disse kjemper to lag om finaleplass i Barcelona i september. Pollmann-Schweckhorst vil bruke tiden frem mot EM til virkelig å lære sine ryttere å kjenne, og vi gleder oss allerede til å se dem i sving igjen i Sopot, Polen i begynnelsen av juni.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.