Kjenner du til dopingreglementet?

Postet av Sarpsborg og Omegn Rideklubb den 28. Nov 2016

Nylig ble det utført en dopingkontroll av hest under et D-stevne i sprang i Drammen. Dette er ikke første gang det utføres dopingkontroll på et stevne, heller ei nede på D-stevnenivå. Ta dopingreglementet seriøst, uannsett hva slags nivå du konkurrerer på. Dette gjelder så vel dopingregler rettet mot hest som rytter.

Dopingkontroll utføres alltid av Antidoping Norge. De kommer uanmeldt til stevneplassen, og arrangøren er aldri informert om dette i forkant. Hvem som taes ut til dopingkontroll er ofte forhåndsbestemt, og det skal være basert på tilfeldighet.

Merk at det er Det Norske Travselskaps dopinglister som gjelder for start på nasjonale stevner i Norge. Antidoping Norge har definert dopinglister som gjelder for rytter. For start på internasjonale stevner gjelder FEI's reglement. Det er viktig å merke seg at det er medikamenter som kan være lov i internasjonal sammenheng og ikke nasjonal sammenheng, eller omvendt. Karenstid på enkelte preparater kan også variere. Starter du nasjonale stevner i utlandet, følger du dopingreglementet som gjelder i det landet du konkurrerer.

Les mer:


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.